САЩ стрелят директно по руснаци в Сирия, Русия избива американци… няма “прокси” вече… идва ли WW3

в Свят

Американци и руснаци вече пряко се стрелят едни други в Сирия, съобщи журналистът Тома Томов. При бомбардировката в Деир Ез Зор, която беше срещу армията на Башар Асад, са загинали и руски разузнавачи. Веднага след това Русия и Сирия потопиха Алепо в огън, и там са загинали американски спец-части. Вероятността двете събития да са случайни е нулева. САЩ официално се извиниха на Башар Асад за бомбардировката, но фактът, че Русия е отговорила с друга бомбардировка, означава че не счита, че тя е била случайна или грешка. От своя страна, след като загубиха хора, и САЩ са наясно, че Русия им е отмъстила.

Това беше основната новина на участието на Томов в сутрешния блок на бТВ. Вместо това да се дискутира обаче, водещият отклони въпроса към агентурното минало на Томов, което никога не е било никаква тайна и не е новина. След това обсъждаха цирковете на Хилари и Тръмп в първия дебат. Така водещият на бТВ за пореден път отклони темата от важния въпрос и напълни главите на зрителите с глупости и празнословия.

Според Томов, светът не е бил толкова близо до Трета световна война, от времето на Кубинската криза.

Към настоящия момент Трета световна война би довела до разрушаването на света. Преди 15-на години вероятно САЩ биха могли да спечелят при малко повече късмет и добро стичане на обстоятелствата. Те бяха тотален хегемон, имаха военно превъзходство във всяко едно отношение, а Русия беше абсолютно разградена пародия. Но в последните години САЩ отслабват военно, основно заради икономии на средства, а Русия възстанови военната си мощ. Т.е. силите отново са изравнени и това някой до изненада другия фатално, е невъзможно. Дали Сирия е достатъчен повод за глобална война не е ясно. Но ако в Сирия се стрелят, заради далеч по-важни световни въпроси, тогава наистина сме на 1 минута от големия взрив. / ГН

САЩ стрелят директно по руснаци в Сирия, Русия избива американци... няма "прокси" вече... идва ли WW3 by

Последни от Свят

Отиди Горе