САЩ ще предизвикат сблъсъци на Балканите

в Свят

В глобален план САЩ
започват все по-отчетливо
да губят влияние
Американската мощ
е разхвърляна по целия свят

САЩ разполагат с над 750 военни бази по света, за чието съществуване започват да липсват необходимите финансови ресурси.

Чудовищната корупция в Пентагона допълнително срива поддържането на огромния американски военен контингент зад граница.

Вашингтон в момента съсредоточава своя политически и военно-морски потенциал (над 40%) в Азиатско-тихоокеанския регион срещу своя основен противник Китай.

В Сирия американските планове до момента търпят поредица от провали.

Логично е да се стигне до заключение, че на Балканите, особено след разминаванията на Вашингтон с Анкара, американците няма да имат предишния ресурс за поддържане на васалните им режими на нашия полуостров. Естествено, на Балканите ще се увеличи възможността за защита на националните интереси на балканските народи, за сметка на обслужването на американската геостратегия в региона.

За наша радост, агенция „Стратфор“ периодично ни информира за конкретните планове, които има администрацията във Вашингтон по отношение на света и Балканите. Просто вместо „планове“ се ползва думата „прогнози“. По-ясно казано, можем да очакваме чрез своята агентура за влияние, контролираните СМИ и финансираните НПО-та, американците да се опитат в обозримо бъдеще да предизвикат сблъсъци в нашия регион.

За „лакмус“ в България в това отношение могат да служат брътвежите и клоунадите на небезисвестния г-н Дани и неговото „експертно“ и медийно обкръжение.

Автор: Боян Чуков
Източник: Поглед.инфо


Боян ЧуковБоян Чуков е бивш съветник в два мандата на българския министър-председател по въпросите на сигурността и международната политика, както и дипломатически съветник и секретар по сигурността в кабинета на тройната коалиция, дипломат в Париж и Мадрид през 80-те и 90-те години


Всеки път, когато срещнете анализ или коментар на (“STRATFOR“ – частното ЦРУ), се сещайте за ТОВА видео


Путин: ЦРУ и МИ6 подготвят война на Балканите


Путин: САЩ и Великобритания подготвят Балканите за голяма война


loading...
САЩ ще предизвикат сблъсъци на Балканите by

Последни от Свят

Отиди Горе