САЩ пребоядисват военните си самолети в цветовете на руската авиация

в Свят

Съединените щати са пребоядисали един от военните си самолети F/A-18 в камуфлажните цветове на руската авиация, съобщи канадският журналист Кристиан Борис, цитиран от “Взгляд” в понеделник (10 октомври).

“САЩ пребоядисват своите F-18 в цветовете на руските самолети в Сирия (камуфлажът на руските изтребители не е променян заради операцията в Сирия, бел. “Взгляд”), написа канадският журналист в Twitter.

The U.S is painting their F/A-18’s to match the paint schemes of Russian jets in . Standard training, but interesting nonetheless.

“САЩ използват “самолетите на агресора” за подготовката на пилоти. Цветовите схеми ги оприличават на руските им аналози”, добави той по-късно.

“Сгъваемите крила на американеца могат да се забележат само на стоянката, а вертикалните конзоли на опашката на F-18 трудно се отличават от руските. По такъв начин ако американският самолет бъде заснет в полет с полупрофесионална камера от земята, той е практически неразличим от Су-34”, отбелязва Рен ТВ.

Единственият по-забележим отличителен знак върху пребоядисания F-18 е бялата звезда на тъмен фон. Само че на опашката има червена звезда, досущ като при руските самолети.

Изданието припомня, че САЩ прекратиха участието си в двустранните преговори с Русия за прекратяване на огъня в Сирия под предлог, че не успяват да спрат насилието в Алепо. В същото време Вашингтон не изпълни ангажиментите си по споразумението за разграничаване на умерената опозиция в Сирия от терористичната групировка “Джебхат ан-Нусра”. / Руски дневник

САЩ пребоядисват военните си самолети в цветовете на руската авиация by

Последни от Свят

Меркел печели изборите

Изненадата е „Алтернатива за Германия” Неубедителното представяне оставя социалдемократите вън от правителството
Отиди Горе