САЩ подготвяли убийството на Ципрас?

в Свят

Вашингтон подготвя за Гърция “украински сценарий” – сваляне на правителството и гражданска война. 

Това пише наблюдателят Никола Бонал в коментара си за Boulevard Voltaire. Журналистът смята, че САЩ замислят убийството на Ципрас, за да попречат на сближаването между Гърция и Русия – против която подготвят ядрена война. (На 9 юли 2015 САЩ изпитаха нова ядрена бомба – б. пр.).

След като в Гърция беше проведен референдум, се създаде впечатление, че напрежението е спаднало. Но всъщност не е така. След посещението си в Украйна, заместник-секретарката на Държавния департамент на САЩ Виктория Нуланд се отправи към Атина, за да, както казват във Вашингтон, “да продължи своята просветителска мисия” и да попречи на Гърция “да изпадне в популизъм”. Всъщност, за нея е много по-важно да попречи на гръцкото правителство да се сближи със страните от БРИКС и особено с Русия. Нали Гърция е член на НАТО! Като се има предвид колко много не се хареса на Вашингтон присъствието на Алексис Ципрас на празнуването на 9 май в Москва, може да се предположи, че съдбата на гръцкия премиер ще бъде трагична – както на Кенеди.

 В своята книга за “глобалния Минотавър” бившият гръцки министър на финансите Янис Варуфакис на няколко пъти споменава гражданската война в Гърция, която, според него, била разпалена от англичаните. Той пише също за ролята, която изиграли САЩ, които със своите бомбардировки унищожили основните сили на гръцката Съпротива.

Днес една гражданска война в Гърция, разпалена по образ и подобие на гражданската война в Украйна, ще бъде изгодна за САЩ. Глобалните медии вече започнаха активно да демонизират правителството на Алексис Ципрас. А действията на международните кредитори наистина може да бъдат сравнени с тероризъм, както направи Варуфакис.

Колкото до Европа, тя отдавна “играе по свирката на Америка”. Именно страните от ЕС ще станат “самолетоносачи-камикадзе” в ядрената война, която НАТО подготвя срещу Русия.

източник: www.rt.com

loading...
САЩ подготвяли убийството на Ципрас? by

Последни от Свят

Отиди Горе