С какво се храни мумията ?

в Некатегоризирани

Сигурно си мислите, че мумиите нищо не ядат? Сега ще ви покажа, че дълбоко сте се заблуждавали. За пример нека разгледаме 71 годишната мумия и любима изтривалка на „политика“ Иван Костов, инсталирана за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) и наричана Иван Иванов. Сигурно ви се е случвало да я виждате? Но даже и да не сте със сигурност всички ние и плащаме тлъстото меню, с което тя се тъпче от години.

С какво се тъпче ли? Сега ще ви покажа. Менюто е налично в Заявление за утвърждаване на цени на електрическата енергия, депозирано на 30-ти март 216-та г., в деловодството на КЕВР от АЕЦ „Козлодуй“. Можете да го видите от ТУК.

Най-вкусната част от менюто можете да видите на страница 65/82. Както винаги, за ваше удобство, аз го изрязах и сега ще ви го покажа (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху него):

Човечето с лупата дойде за да търси това, което липсваше от страницата. А това, което липсва е именно съдържанието на любимото меню на мумията. То за това и е изтрито, за да не узнаем ние, какво и по колко ядат мумиите.

Но нали съм ви обещал, сега ще се опитам да ви повдигна завесата на друг пример, така че да можете приблизително да се ориентирате.

Представете си, че политико-енерГЕПИйната мафия приеме и ни задължи да изпълняваме следния Закон за приятно прекарване на времето. За целта, нека се възползваме от реалния пример, че в момента протича Европийско първенство по футбол. За да му се наслаждавате истински, обаче, ще ви е нужна и бира? И мезе към бирата? И компания? И напитки и мезета за компанията? За всички мачове!

Във връзка и по повод светлото събитие Законът за приятно прекарване на времето ни задължава минимум година напред да си закупим и се запасим със всички необходими напитки и мезета, за всички участници в купоните и за всички 30 дни, докато тече шампионата. Това ще ви гарантира максимално и несмущавано удоволствие. Бирата и мезетата да са само от спонсорите на шампионата! В закона са предвидени проверки по домовете и санкции за нарушителите.

Пак ли не разбрахте с какво се храни мумията? Ако парите, които вие миналата година похарчихте за скъпите продукти, за да посрещнете днешния шампионат, не ги бяхте похарчили тогава, а вместо това ги бяхте вложили в бизнес и те ви носеха печалба, колко щяхте да имате сега? Именно разликата между цените на спонсорите и тези на местните производители, купени от кварталния супермаркет, а също така и разликата да ги купите преди година и днес отива при мумията и компания. От това по-просто вече и аз не мога да ви го обясня.

Именно поради тази причина и въпросните редове от горната страница са старателно заличени, преди някой от нас да види истината за безграничната алчност и ненаситност на мумията и компанията и.

Но това далеч не е всичко. Заявлението от АЕЦ-а до КЕВР се състои от 82 страници. И горната (65-та страница) не е единствената със заличени редове, думи и числа. Има и още такива. И всички те са неразривно свързани винаги и само с ядреното гориво. Защото това е най-апетитната част от менюто на политико-енерГЕПИйната мафия.

Обмислям вариант да ви разкажа и за още един подобен пример от това Заявление, но това ще стане един друг път.

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)