Ryanair е „най-лошата авиокомпания“ за шеста поредна година

в СВЯТ

Ryanair е класирана като най-лошата авиокомпания за шеста поредна година, според Уич травъл (Which Travel) – консултантска фирма, изследваща потребителското удовлетворение.

В годишното проучване на авиокомпаниите за къси разстояния пътниците дадоха на Ryanair най-ниската възможна оценка за чекиране, удобство на седалките, атмосфера в пътническия салон, храна и напитки.

Според Уич Ryanair, която превозва повече пътници, от която и да е друга авиокомпания в Европа, сега тя е и тази, с която повечето пътници отказват да летят; от тези, които са изразили предпочитание, 70% са заявили, че не биха използвали Ryanair.

Ryanair обаче отхвърли проучването като „непредставително и безполезно“.

Райънеър получава потребителски рейтинг от 40 процента, изоставайки от другите нискотарифни авиокомпании за кратки разстояния Томас Кук еърлайнс (Thomas Cook Airlines) – с рейтинг 52 процента, и Уизеър (Wizz Air) – 54 процента, които изпълняват полети главно до дестинации в Източна и Централна Европа.

Пасажерите посочват като фактори за негативната си оценка недоволството си от отказа на компамията да изплати обезщетение им, заради отменени полети, вечно променящи се правила за багажа и все по-лошо спазване на разписание. 19NIN.BG