Руското разузнаване разкри чудовищния план на САЩ в Сирия

в Свят

Специалните служби на САЩ и Саудитска Арабия се разбрали да предоставят на терористите от „Ислямска държава” възможност да напуснат иракския Мосул по безопасен маршрут заедно със семействата им преди щурмуването му от силите на международната коалиция, съобщи военно — дипломатически източник в Москва.

По времето на самия щурм авиацията на коалицията ще нанася удари само по предварително съгласувани с терористите отделни сгради в градската част, които са празни…

По думите на източника президентът на САЩ Барак Обама вече е взел решението за провеждането на операцията по освобождаването на Мосул през октомври. Планът на Вашингтон и Ер Рияд също предвижда, терористите от Мосул да се преместят в Сирия.

„Повече от 9 хиляди терористи от „Ислямска държава” от Мосул ще бъдат прехвърлени в източните райони на Сирия за провеждането на голяма настъпателна операция, която предвижда завземането на Дейр ез Зор и Палмира…”
– добавя източникът.

Източникът изказа предположението си, че идеята на САЩ да прехвърлят терористи от Ирак в Сирия се родила заради резултатите на Русия в Сирия.

„Освен чисто политически дивиденти другата цел на тази операция, очевидно е, дискредитацията на успехите на руските ВКС, и разбира се, и опитите да бъде свален законният сирийски президент Б. Асад. На Вашингтон е необходимо нещо да противопостави на резултатите на Русия в Сирия, ще се постарае да минимизира тяхното значение…”
– посочи той.

Според информацията на източника, посредник и гарант на договорките с терористите по тяхното безопасно напускане на Мосул е ръководството на Службата за общо разузнаване на Саудитска Арабия. Той посочи, че операция с подобен замисъл вече е проведена през юни тази година при освобождаването на иракската Ел Фалуджа. / Издателство “Распер”

Руското разузнаване разкри чудовищния план на САЩ в Сирия by

Последни от Свят

Меркел печели изборите

Изненадата е „Алтернатива за Германия” Неубедителното представяне оставя социалдемократите вън от правителството
Отиди Горе