Русия започна операция „Възмездие” след атаката срещу хеликоптера! Самолети изравняват със земята позиции на ислямистите

в ПО СВЕТА

Руски самолети нанасят въздушни удари в района, където по-рано днес бе свален руски хеликоптер Ми-8. „Постъпват множество съобщения за руски авиоудари в района, където бе свален хеликоптерът”, съобщава Conflict News.

По данни на една от големите агенции на терористите – „Степ Агенси”, руската авиация изравнява със земята позиции на главорезите от „Джебхат ан-Нусра”, поели отговорност за свалянето на хеликоптера Ми-8 и смъртта на петима руски военни.

Сирийската провинция Идлиб е раздирана от мотори на руски самолети и грохота от множеството експлозии. След гаврата с телата на екипажа на сваления хеликоптер Москва е започнала операция „Възмездие”. Известно е, че руската авиация е извършила най-малко 100 авиоудара в района, където падна транспортната машина в провинция Идлиб, контролирана от терористите от „Джебхат ан-Нусра”.

Медиите на бандитите оприличават руските самолети на „разярени оси” и съобщават със страх, че машините от няколко часа държат в ужас джихадистите в региона.

Голямата агенция на бандитите „Степ Агенси” информира, че „руските военни самолети са поразили десетки цели в Тел Тукан, Албрагти, Алждида, Тавил Ал Халеб и Рас Алин, които се намират в района, в който падна хеликоптера в местността Абу Дхор”.

Няколко мощни авиорейда е имало и в района на град Саркиб. На тежки ракетни удари е била подложена и цялата територия на Алнайя в западната селска местност Джиср ал Шугур, а Хан Хейхун се намира под мощен артилерийски обстрел на сирийската армия, съобщава кореспондентът на „Степ Агенси”.

При това „журналистите” вече са променили версията си и твърдят, че руският хеликоптер е паднал сам заради техническа неизправност.

Припомняме, че бандитите, свалили транспортния хеликоптер Ми-8 и изгаврили се с екипажа и пътниците на борда му, влизат в коалицията „Джейш ал-Фатх”, която оглавява „Джебхат ан Нусра”.  В престъплението са участвали и терористи от групировката „Абу ал Тухур”, която си сътрудничи много тясно с бившето сирийско крило на „Ал Кайда”.