Русия удря Саудитска Арабия до дни… чашата преляла с убийството на посланика…

в ПО СВЕТА

Конфликтът в Близкия Изток ще навлезе в решителната си фаза до няколко дни, ни съобщиха шефовете на руските служби, за които както е известно работим като издание. Путин вече е наредил, и в момента генералите се готвят, да бъде ударена съкрушително Саудитска Арабия – като очевиден и неоспорван от никого основен спонсор на тероризма и на ислямистките бунтове из арабския свят. Конкретната причина за удара ще бъде убийството на руския посланик в Анкара, следите на което водят към Риад.

Фактически, ръцете на Путин са развързани да удари саудитците, още с избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ. С това е разкъсана порочната олигархична връзка на американския естаблишмънт (Буш, Клинтън, Обама) със саудитското кралско семейство. Т.е. САЩ фактически вече не стоят зад теократичната монархия, в която същите идеи, които прокламира Ислямска държава, са държавна политика.

Руският удар няма да включва ядрено оръжие, въпреки съмненията, че Саудитска Арабия тайно разполага с такова. Вместо това ще се заложи на новите конвенционални бомби с голяма мощ, които са заместител на малките ядрени заряди. Те ще бъдат доставени с крилати ракети „Калибр“, като за целта ще бъдат изстреляни вкупом няколко хиляди от тях. За сравнение, до момента в цялата война в Сирия са изстреляни няколко десетки ракети – основно с тестова цел. Но С.Арабия ще бъде ликвидирана в рамките на няколко часа с мълниеносен удар. Целта е основно да се блокират хипотетичните ядрени бази, както и самолетите. Както е известно саудитците имат доста голям флот от модерни американски изтребители, които са заплаха за всички около тях. След като това предимство бъде унищожено, руските ВВС ще започнат поддържащи бомбардировки, а по суша ще нахлуят милициите от Йемен, както и бойците на Иран и Башар Асад, които сега се бият в Сирия. Като резерв в тила ще останат командосите на Рамзан Кадиров – за да се намесят в случай на извънредна ситуация.

Без самолетите и техниката си, С.Арабия е посредствена военна сила, като дори основните войници не са саудитци, а са наемници. Всъщност още Саддам Хюсеин можеше да я окупира, но тогава САЩ я пазеха.

Но сега ситуацията се промени, а посегателството над руския посланик вече прелива чашата.

С ликвидацията на саудитския режим, ще спре основното финансиране на тероризма и той доста бързо ще заглъхне. САЩ също няма да останат с празни ръце, защото Русия е обещала да остави значителна част от петрола на техни компании. Най-вероятно обаче ще има намаление на производството, защото в опит да притискат Русия, старите американски лидери притиснаха арабите да увеличат предлагането на световния пазар. Това е причината за понижението на цените в последно време. Русия ще спечели от повишените цени.

За да запазят лице пред света, се очаква САЩ да протестират „остро“ и да внесат резолюции в Съвета за сигурност. Няма обаче да има реални други действия. / ГН