Русия и Иран могат да спечелят войната в Сирия, пише The Times

в Свят

След голямата победа в Алепо,терористите са загубили повечето от най-важните отправни точки в района на Алепо. Сега те знаят, и новият президент на САЩ няма да им помогне, съобщиха западни медии. Бунтовниците няма да могат да свалят Асад, поддържан от руските бомбардировки и неизчерпаем запас от шиитски бойци от Ливан, Ирак и Иран. Путин изглежда победител на фона на некомпетентните и не можещи да изпълняват задълженията си генерали на Америка. “Сирийските бунтовници са загубили изтока от Алепо,търпят най- големи щети “от началото на военните действия през 2012 г.,” – казва The Times.

Авторът коментира: “Тези загуби проправят пътя за пълната победа на Асад и неговите съюзници, Русия и Иран, в района Алепо, което ще се превърне в повратна точка на конфликта.”

Турция и Русия развалиха отношенията, което е добра новина за сигурността на България.

Никак не ме радваше близостта между Путин и Ердоган, разни турски потоци, ядрени централи, безвизови пътувания и най-вече сближаване във военната област. Никой не трябва да има доверие на Ердоган. Ердоган заяви, че турските войски са влезли в Сирия, за да сложат край на тираничното управление на президента Асад, съобщават ТАСС и РИА. След това заявление, ислямисткият сатрап отново разваля отношенията с Путин, на когото се извиняваше и се връща на страната на провалената вашингтонска върхушка. До този момент официалната причина за присъствието на турски военни на територията на Сирия бе борбата с „Ислямска държава”. На 24 август започна операцията “Щитът на Ефрат”, чиято обявена цел бе прочистване на страната от терористите.

Руският президент Владимир Путин разпореди на територията на Сирия да бъдат изпратени мобилни болници, които да оказват необходимата медицинска помощ на жителите на пострадалите райони, предаде Инфореактор. Според говорителя на руския президент Дмитрий Песков разпореждането е отправено към министерството на отбраната и министерството на извънредните ситуации в Русия. Путин е поискал задачата да се изпълни в най-кратки срокове. Малко преди това представители на руското военно министерство съобщиха, че са готови да подкрепят всяка инициатива за доставка на хуманитарна помощ в Сирия. Говорителят на руското военно министерство Игор Конашенков каза, че през последните дни се наблюдава кардинален прелом в ситуацията в Алепо, благодарение на действията на сирийската армия.

Скорошната размяна на ултиматуми между Турция и Европейския съюз относно крехката сделка за мигрантите предизвика паника сред турските съседи – България и Гърция, съобщава Daily Sabah .

Автор: Йордан Халачев
Източник: ПРЕГЛЕД

 

loading...
Русия и Иран могат да спечелят войната в Сирия, пише The Times by

Последни от Свят

Отиди Горе