Румен Радев: Това е началото на най-важната мисия в моя живот

в България

“Това е началото на най-важната мисия в моя живот – да работя за сигурна, благоденстваща и мирна България, в която да има единение, надделяващо омразата и разединението от миналото. Нашата родина трябва да бъде дом за всички. Нашите различия са богатството ни. Можем да вървим напред, само ако вярваме в себе си, аз вярвам във вас. Тази победа е обща за всички, които обичаме България. Помня думите си, помня ангажиментите си и ще ги отстоявам. Продължаваме заедно”. Това заяви новоизбраният, пети президент на България, Румен Радев на пресконференция в Международния пресцентър в НДК след балотажа в неделя.

“Уважаеми сънародници, дами и господа, днес демокрацията победи апатията и страха. Вие гласувахте за промяна. Предстои да видим окончателните резултати, но категорично ясно е едно: вотът даде отрицателна оценка на властта”, заяви Румен Радев.

На всички вече е ясно, че в България има нова политическа ситуация, в което няма нищо драматично. На всеки от политическите актьори предстои да направи анализ и да се държи достойно, продължи новоизбраният президент. “Благодаря на всички, които гласуваха не само за мен, но и за г-жа Цачева – тя беше достоен опонент. Благодаря на нашите сънародници зад граница, които гласуваха и доказаха, че са част от настоящето и бъдещето на България. Благодаря на полицаите, които охраняваха изборния процес, всички ние им дължим признание. Благодаря на хилядите доброволци в нашата кампания – без вас този успех нямаше да го има”.

Щастлив съм, че водихме почтена кампания и доказахме, че в България могат да се печелят избори с етична кампания, подчерта Румен Радев. / ГЛАСОВЕ

loading...
Румен Радев: Това е началото на най-важната мисия в моя живот by

Последни от България

Отиди Горе