Румен Петков: Пълзящите из страната нелегали са заплаха за националната сигурност

в България

Рискуваме да върнем Жълтата гостенка и маларията в България. Това предупреди заместник-председателят на АБВ Румен Петков на пресконференция в централата на партията. Той алармира, че е заплашена националната сигурност на страната предвид мигрантите, които са на Лъвов мост и ползват градския транспорт на столицата и реално могат да са приносители на болести като малария и туберкулоза, съобщава Нюзбг..

Здравни експерти констатираха, че мигрантите влизат в България от региони, където има екзотични заболявания – освен най-баналните паразити – краста и въшки, има и социално значими заболявания, сред които именно са маларията и туберкулозата. Най-опасната болест била известна с прозвището “злото от Алепо”, което било изключително тежко заболяване.

От АБВ поставиха въпроса с ваксинацията на децата, които идват от Сирия и техния имунизационен календар.

Според д-р Цуцумански на практика това било едно биологично оръжие.

“Тези хора съществуват на Лъвов мост, возят се по трамваите”, заяви Цуцумански . Освен това мигрантите били най-често от региони, където имало доста развита малария.

Никой не контролирал мигрантите, липсвали и тест ленти, а в света годишно умирали 1,6 млн. души от болестта. Не е въпросът дали, а кога това нещо ще се случи – да имаме български ендемични райони с малария – там, където имало бежански лагери.

Според лекарите много голям процент от идващите мигранти носели и туберкулоза. Това са належащи проблеми, които трябва да бъдат разрешени завчера, алармираха от АБВ. / Епицентър.бг

Румен Петков: Пълзящите из страната нелегали са заплаха за националната сигурност by

Последни от България

Честито!

Колаж: Иво Ангелов, „Свободен човек“ Share the post "Честито!" FacebookGoogle+LinkedInTwitterVKontakte Честито! by The
Отиди Горе