Роумингът остава, променя се само таксуването му…

в Свят

От 15 юни се променя таксуването на роуминга, заяви пред БНТ Веселин Божков – председател на Комисията за регулиране на съобщенията.

Роумингът няма да отпадне, нито ще бъде по-скъп, Той просто ще бъде таксуван по друг начин – в полза на българския потребител, увери Божков.

Като европейски граждани във всяка точка на ЕС включително Лихтенщайн, Исландия и Норвегия, хората ще могат да говорят на този тарифен план и да ползват същите гласови услуги, СМС-и и пренос на данни както в България.
Гласовата услуга ще бъде в размер на 6,5 стотинки, есемесът – 2 стотинки, преносът на данни 15 лева за гигабайт.

За да се избегнат злоупотреби, отворените планове ще бъдат лимитирани. При 30 лв. тарифен план с неограничен достъп сумата се умножава по 2, и стават 60 лв. Те се делят на 15, т.е. ще имате право да ползвате 4 гигабайта. Ако надвишите, ще плащате допълнително, но не повече от цената на едро, каза Божков.

Изисква се спазването на политиката на справедливото ползване – няма да имате право да купувате карта в други страни, ако имате такава от страната, където живеете. Нямате право да използвате карта само за роуминг или няколко последователни и да ги използвате само в роуминг, допълни председателят на КРС.

Телевизия Евроком

loading...
Роумингът остава, променя се само таксуването му... by

Последни от Свят

Отиди Горе