Росатом заличава следите на грабежа АЕЦ “Белене”

в България

И трябва откровено да си призная, че това става по един уникално оригинален начин. Сигнал за старта на мероприятието даде в началото на седмицата водещата руска информационна агенция ИТАР-ТАСС, цитирайки Генералният директор на Росатом Сергей Кириенко:

Росатом локализует производство ветроустановок на волгодонском “Атоммаше”
“Росатом ще локализира производството на вятърни инсталации, във волгодонския завод Атоммаш”

От краткото съобщение на ИТАР-ТАСС става ясно, че завода производител на оборудване за АЕЦ започва плавен преход към изграждане на инсталации за производство на електроенергия от ВЕИ източници и постепенен отказ от ядрените технологии. Последното все още не си го признават на глас, но истината ни шамаросва между редовете. Така постепенно и ще се заличат следите, че двата реактора, които се гласят сега да ни пробутат, уж произведени за проекта АЕЦ “Белене”, някога са създадени именно от този завод.

Вече няколко пъти съм ви разказвал за възможните версии, но пак ще ви ги припомня.

Този завод има още няколко реактора от същия тип (ВВЕР-1000) произведени още по времето на СССР, в края на 80-те години на миналия век, че даже си позволяват да поставят ” Първият в света паметник на ядрен реактор “, защото няма какво друго да ги правят. Какъв е проблемът да ни пробутат един или два от същите на нас? Още повече, знаейки прекрасно, че те никога няма да заработят у нас или където и да било другаде. Самият премиер-министър Бойко Борисов вече ТРИ пъти публично заявява, че ще ги инсталира в музея на комунизма.

И втората работна версия ” Пробутват ни счупен ядрен реактор “, също води към волгодонския завод Атоммаш. Именно там е бил произведен реактора (от типа ВВЕР-1200, който не се различава съществено от ВВЕР-1000) за блок №1 на АЕЦ “Беларус”, който на 10-ти юли 2016-та г. падна и се счупи. След тази случка изведнъж министър Теменужка Петкова забрави, че в продължение на цял месец преди това ни заблуждаваше, че български експерти си стягат куфарите за Русия, за да докажат наличието и качеството на произведеното оборудване. Последното и заявление, че това ще се случи през следващата седмица беше в студиото на бТВ, на 21-ви юли 2016-та г. Осем дни по-късно тя беше привикана от Росатом, в Москва, получи нови инструкции и изчезна за цели ТРИ седмици. Вятърът на промяната вече духаше в друга посока. (подробности в ” Мистериите на счупения реактор в АЕЦ “Беларус “)

Иначе, формално и официално оборудването за проекта АЕЦ “Белене” се е произвеждало в комплекса “Ижорски заводи”, който се намира в предградие на Санкт Петербург, за което ви разказах в ” Къде се произвеждат реакторите за АЕЦ “Белене”? “. Този факт, даже и да е истина, по никакъв начин не пречи на ядрената мафия да ни пробута старо или негодно оборудване.

На снимката виждате автобусна спирка в град Волгодонск, област Ростов, Русия. Тя се ползва от работниците на завода Атоммаш, който се намира зад дърветата, а работниците отиват на и се връщат от работа по пътечката между тях. Проницателен руски художник е написал на спирката пророческата дума ЗНАЙ, която и на двата езика означава едно и също. В долния десен ъгъл на снимката могат да се прочетат географските координати на мястото, където е направена снимката. Така всеки, който се съмнява в достоверността на мястото може да си го провери лично.

ЛЮБОПИТЕН ФАКТ! Ако продължите да се движите по шосето, на което се намира тази спирка, в лявата посока на снимката, след около 15 километра ще достигнете до АЕЦ “Волгодонск”. По средата между завод Атоммаш и АЕЦ-а се намира едно селце, което има интересното име Мирен атом. Може би скоро ще го прекръстят на Нежен вятър?

 

loading...
Росатом заличава следите на грабежа АЕЦ "Белене" by

Последни от България

Отиди Горе