Росатом: Р.Овч. ни обеща да плати, колкото си искаме

в България

Това престъпно откровение е откриваемо на страниците на Решението на арбитражния съд в Женева, по делото на руската Атомстройекспорт (АСЕ) срещу българската Национална електрическа компания (НЕК), по казуса АЕЦ “Белене”.

И ето какво четем там, на страница 272/412,

(за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката на страницата):

АСЕ и дъщерна компания на Росатом, а най-важният неин свидетел по делото е бил тогавашният генерален директор на Росатом Сергей Кириенко. След успешното ни осъждане той беше прибран на топло, в канцелариите на Кремъл, на много яка позиция.

А вие вече осмислихте ли подчертаното с червен молив? Споразумението за бъдещо договаряне, за изграждане на АЕЦ “Белене” е било подписано през ноември 2006-та г., когато министър на енерГЕПИката е Р.Овч. Подписано е от неговите марионетки Велков и Папазян, които няма как да са го сторили без негово съгласие и знание. За награда Р.Овч. и до ден-днешен е на топла държавна ясла и на издръжка на робите, които безпощадно е мачкал през целия си живот.

Продължавам да чета Решението.

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

loading...
Росатом: Р.Овч. ни обеща да плати, колкото си искаме by

Последни от България

Отиди Горе