Ренета Инджова: У нас се води кампания за управление страха на хората

в България
Loading...

У нас е тръгнала кампания за управление страха на хората. Институциите това правят – всяват страх и този страх ще ни накара да загубим и последното, което имаме. Това заяви пред бТВ бившият министър-председател на България Ренета Инджова.

Цяло лято оплаквахме съдбата на Гърция, сега се притесняваме за Европа, не можем като щрауси безкрайно да си затваряме очите, коментира Инджова. Според нея, проблемът с ромите се прикрива, а ако не се прикрива, той досега е щяло да бъде решен.

Щом Европа от 4 години знае, че има война близо до територията й, какво беше направено досега, къде са плановете и вариантите при развитие на този световен конфликт, пита Ренета Инджова. По думите й Европа е бюрократизирана до степен, в която не желае нищо ново да се получи.

Чисто териториално в България има място за бежанците, смята Инджова, но страната ни не е готова да извършва социализация. „Тя не го прави със собственото си население – при кризи и бедствия. Няма ги институциите, които получават пари за това, които в такива случаи спасяват живот”. Затова ние не желаем нови социални проекти, каза Инджова.

Съвременният свят се управлява трудно. Сега изповядваме краха на една либерална философия, която търси индивидуално спасение за всеки. Тези, които се борят с тероризма трябва да работят, допълни Инджова.

Последни от България

Отиди Горе