Размисли за червеното килимче

в Свят

Заради едно пропуснато китайско червено килимче, и някаква си самолетна стълбичка…представяте ли си?

Всъщност, за глобалните банкстери събитията наистина се подреждат по различен от желаното начин…

Първо преврата срещу Ердоган не успя, нео-султана не просто скъса синджира, ами направо окоси всички институции с десетки хиляди късо, и до дъно, да не остане грантомотивиран протестър в цялата 80-милионна (доскоро) Турция. И подпука “приятелите на САЩ” от кюрдите не само в Турция, но и в Северна Сирия. Без глезотии, и условности.

След това филипинският президент Родриго Дутерте нарече посланика на САЩ “хомосексуалист”, и “кучи син”

После обискирали недосегаемия Джон Кери в Египет, преди срещата с Президента Сиси. Кери може да е от изолационистите, ама работи шеф на Държавния департамент, така, че, египтяните не издребняват, карат наред.

Сега в Китай “забравили” стълбичката, червената пътечка, и изобщо протокола по посрещането на Господаря на Планетата – Барак Хусейнович Обама, от Вашингтонския ОбКом на Партията. Знайно е, че в Китай такива случайности са невъзможни – по-скоро смъртните присъди ще отменят, и ще забравят, но не и протокола.

И за капак не пуснали германоезичния рупор на “Гласът на неолибералната Америка”: Дойче Велле. Ау! Демокрацията е в опасност! Погазват свободата на словото!
А Си Цзин Пин продължава да се усмихва все така благо, невъзмутимо, със служебната си фирмена китайска пластмасова усмивка, която в неговия случай е като каменното лице на Бъстър Кийтън от годините на Мак Сенет в киното (началото на 20 век).

А Путин и Обама вече се гледат някак си…иначе…

Живеем в интересни времена.
Кофтито (за повечето от нас) е, че ще стават все по-интересни.

пасковАвтор: Пламен Пасков

loading...
Размисли за червеното килимче by

Последни от Свят

Отиди Горе