Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Райчев: В бюджета няма пари, скоро започват протести на лекари и железничари.

в България
Loading...

В бюджета няма пари и в скоро време може да очакваме протести и на лекари и железничари. Правителството не води дясноцентристка политика, а политика на оцеляване ден за ден. Това заяви по БНТ социологът Андрей Райчев, коментирайки полицейския протест.

Вчерашният Консултативен съвет съвет за национална сигурност (КСНС) показа, че няма особени разминавания между политическите играчи по повод бежанската криза. Показа и, че решението на президента Росен Плевнелиев да го отложи след изборите е успешно. Това пък каза политологът Даниел Смилов, който коментира решенията на КСНС при президента.

Бежанската криза, която е изпитание не само за нас, а на целия ЕС. Трябва да се набляга и върху координацията с европейските партньори. Нашата позиция трябва да е категорична, че трябва да има ефективно решение на европейско ниво на мигрантския проблем, добави той. Той подчерта, че е важно да няма срив във Турция, тъй като при подобна ситуация потърпевша ще е и България. Не виждам нищо повече от ритуал във вчерашното заседание на КСНС, заяви социологът Андрей Райчев.

Нищо не се чу като решение. Хубавото е само, че заседанието този път не завърши със скандал, добави той. Според Райчев България не е готова да посрещне бежанска вълна. Ако Турция отвори шлюза, няколко милиона души ще тръгнат към Европа и лошото е, че ние сме първата врата натам. В тази ситуация не можем да направим нищо, освен да се долепим към Турция и да бъдем по-категорични по въпроса за бежанците. А нашите политици не заемат никаква позиция, подчерта социологът.

Двамата се обединиха около мнението, че протестът на полицаите показва дълбок проблем в държавата и във властта. Това е сигнал и по този сигнал трябва да бъдат взети мерки, коментира Даниел Смилов. Полицията е в ролята на бащата, който бие шамарите. Не може този, който бие шамарите, да протестира, каза Андрей Райчев. По думите му в бюджета няма пари и в скоро време може да очакваме протести и на лекари и железничари. Правителството не води дясноцентристка политика, а политика на оцеляване ден за ден, каза още Райчев.

източник: Frog News

Loading...

Последни от България

Токът поскъпва

Loading... Два варианта за либерализация на енергийния пазар до пълното освобождаване на
Отиди Горе