Радев изгони Цветанов и герберите от Свищов, не им цепи басма на боклуците…

в България
Зам.-председателят на ГЕРБ и шеф на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, заедно с други политици, не е бил допуснат на срещата на президента Румен Радев с кмета на Свищов Генчо Генчев. Това се разбра след среща в града по повод 140 г. от освобождението му от турско робство.
По-рано днес от Горна Оряховица президентът Радев се изказа остро по адрес на Цветанов заради изказаната от него теза, че вече има достатъчно съмнения, че президентът Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители „Грипен“.
На срещата освен Цветанов не са били допуснати още областният управител на Велико Търново Любомира Попова, заместник-областният управител Детелина Борисова, председателят на Националното сдружение на Общините и кмет на Велико Търново Даниел Панов, както и народният представител от ПГ на ГЕРБ Станислава Стоянова. За това съобщи, цитиран от агенция „Фокус“, Кристиян Кирилов, председател на Общински съвет – Свищов.
„Останахме изненадани“, заявява Кирилов. Той уточни, че като председател на Общинския съвет е участвал на срещата, а на нея са били обсъждани проблеми на община Свищов, които касаят града и общината – пътна инфраструктура, болнични заведения и др.
По-късно, отново цитиран от „Фокус“, Цветанов коментира, че това е станало по решение на президента и неговия екип. Не смятам, че в днешния ден, когато празнуваме 140 години от Освобождението на първия български град, трябва да обръщаме внимание на подобен подход и решения, които взима президентската институция, допълва Цветанов.
Не смятам, че в днешния ден, когато празнуваме 140 години от Освобождението на първия български град, трябва да обръщаме внимание на подобен подход и решения, които взима президентската институция.
На въпрос било ли е обяснено каква е причината за недопускането му на срещата, той коментира: „Не, разбира се. Подобни срещи са правени и в други градове, когато има засичане с президентската институция. Мога да дам за пример Враца на 1 юни. Тогава имаше подобна работна среща, на която присъстваше и кметът и областният управител, на която имаше градивен разговор, даващ възможност за търсене на решения на поставените въпроси“.

Последни от България

Отиди Горе