Радан с първи гениален ход – плячкосва остатъците от разпадащия се ГЕРБ, докато Куната и Лукарски се изпаряват

в България

Радан Кънев направи първия си много силен политически ход, след години на откровени идиотщини, които го превърнаха в абсолютната пародия на българската политика. Решението по същество да се напуснат Реформаторите, и да не се подкрепя Цецка на 2 тур е с доста голям потенциал да донесе именно на Радан отломките от разпадащото се псевдо-дясно около ГЕРБ.

Именно тук е силният ход на лидера на ДСБ – съюзниците му, вкл. Москов, изобщо не се усещат, че ГЕРБ се разпада, и че проблемът вече не е около Реформаторите. И при този разпад, нещо ще се появи на мястото на мутренската партия. Подобно нещо може да е само някакъв субект в свирепа опозиция, а Реформаторите не са такъв. Но новата дясна формация на Радан, която започва “на чисто”, тя има всички шансове да пробие.

Не е ясно дали става дума за поумняване, или просто за случайност. Понякога гениални политически ходове се случват чисто случайно – по теория на опитите и вероятностите. Но е факт, че именно когато е ясно, че ГЕРБ тръгва по нанадолнището, единствено Радан опитва да посегне към останките от партията му. Факт е, че се надига все по-голям протестен вот, и е факт, че от дясното никой не го акумулира, поне до сега.

В същото време Куната и Лукарски се опитват да крепят с цената на всичко коалицията. Подобни напъни има риск да ликвидират дори очевидния устрем на Патриотите. Марешки пък направо се превърна в новото Яне, като вместо да капитализира 10% в нова партия, веднага се прилепи към Мутрата.

На втори тур се очертава пълен погром за ГЕРБ с поне 10-15% разлика. Тогава Радан ще е между победителите, с това че няма да е гласувал за Цецка, а ще е новата надежда на десницата срещу БСП. / ГН

loading...
Радан с първи гениален ход - плячкосва остатъците от разпадащия се ГЕРБ, докато Куната и Лукарски се изпаряват by

Последни от България

Отиди Горе