Радан Кънев: Борисов, дай си оставката до неделя на обяд!

в България

„Като си казал, че ще си дадеш оставката, си даваш оставката. Дай си оставката до неделя на обяд, не само десебарите и още стотици хиляди българи ще гласуват за по-малкото зло“, призова премиера Борисов лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Ако Борисов си подаде оставката до неделя на обяд, ще гласувам срещу един червен генерал и за Цецка Цачева, ако не ще гласувам срещу двама червени генерали с „Не подкрепям никого“, заяви Радан Кънев по време на заседанието на Националния изпълнителен съвет на партията, съобщава “Фокус”.

Кънев подчерта, че е важно срещу кое БКП ще гласуват избирателите на ДСБ. „Всички ние винаги сме гласували против червените генерали. В голяма степен това е, което ни обединява, което гарантира, че България ще се развива като свободна държава. Това е, което дължим на децата си“, заяви лидерът на ДСБ.

По думите му тук има съществен детайл. „Миналата седмица ние свалихме един червен генерал от власт. Червеният генерал Бойко Борисов беше втори на първи тур и не си подаде оставка. Как си представя, че яхнал тази лъжа, той може да спечели стотици хиляди хора“, коментира Радан Кънев. Той заяви, че няма желание БСП да се връща на власт в България.

Радан Кънев цитира италианския поет Данте Алигиери и заяви, че колегите му от Реформаторския блок смятат, че този, който запази неутралност във време на морален конфликт, за него е запазен най-долният кръг на ада.

„Има ли морален конфликт в обществото и балотажът ли е това? Моят отговор е, морален конфликт има, но той не е балотажът на президентските избори“, заяви Радан Кънев.

Според него ген. Радев демонстративно се бори за доверието на десните избиратели, които по думите му са мнозинство. Радан Кънев запита кой е ген. Румен Радев и с каква цел рецитира заучените фрази, които са били леви преди първия тур на изборите и десни преди втория. Според Кънев зад генерал Румен Радев “надничат” не просто Илияна Йотова, Корнелия Нинова и БСП, а червената олигархия в България.

„За десните избиратели червен кандидат няма. Изключително нагла, долна лъжа е това, че десницата може да работи за него“, заяви Радан Кънев. Лидерът на ДСБ допълни, че сега за премиера Борисов е удобно да бъде ляв, защото вляво е свободно.

„Г-жа Цачева има един друг недостатък, той е, че познаваме и нея, и партията, която “наднича” зад нея, и парите, които “надничат”. Войник на партията с главно П. Тя се рекламира като такъв. Тя е войник на две партии с главно П. Склонен съм да приема, че ако има трета, без проблеми ще бъде войник и на третата“, коментира Радан Кънев. По думите му този избор е подчертано партиен.

Според Кънев кампанията на Цецка Цачева е била изградена върху мачкане на свободата на българите и върху принуда върху стотици български кметове, директори на болници, директори на училища, лекари, учители, администрация и служители в частния сектор. Той посочи, че ДСБ е била призована от ЕНП да подкрепи Цецка Цачева, но от медиите. / ГЛАСОВЕ

Радан Кънев: Борисов, дай си оставката до неделя на обяд! by