вашият виртуален всекидневник

Р.Овч.: Купуваме счупеният реактор от АЕЦ “Беларус”

в България

Макар и не в прав текст, характерно за него, но практически точно това заяви тази сутрин в студиото на бТВ главният виновник за поредното гигантско ограбване на всички нас, с минимум милиард и двеста милиона.

И вместо да си живее пенсията в затвора той е на топла държавна длъжност и, даже днес отказа да каже колко му плащаме всички ние заплата.

Ето как започна разговора в студиото (оригиналът вижте ТУК):

Хекимян – Румен Овчаров е сега в студиото. Поредната тема свързана с Белене. Добро утро!

Р.Овч. – Добро утро, на Вас и на зрителите!

Хекимян – Вече сме водили този разговор преди няколко седмици, за това дали ще продаваме реакторите на Иран. Сега си говори, че ще ги плащаме. Правилно ли е решението?

Р.Овч. – Ми имаше едно време в детството ми една приказка „чупи-купи-плаща”. Не мисля, че нещо се е променило от тогава. Този, който обядва ще трябва да си плати обяда.

Хекимян – Но ние още не сме счупили нищо. Не сме видели …

Р.Овч. – Счупихме, счупихме, счупихме един, един изключително изгоден икономически за България проект.

Ние наистина НИЩО не сме чупили! Това, че проекта АЕЦ “Белене” е “изключително икономически изгоден” е точно толкова вярно, колкото ако кажем, че Р.Овч. е Майка Тереза?

Това, което е счупено е ядрения реактор за АЕЦ “Беларус” и преди броени дни ви разказах за това, как “Росатом заличава следите на грабежа АЕЦ “Белене””, като се опитват да ни го пробутат. Точно по тази поръчка поработи тази сутрин Р.Овч. с “националноотговорната медия” бТВ.

По хода на разговора той каза поне още дузина лъжи, но аз сега няма да ви занимавам с по-дребните детайли. Най-важното той си го каза още в самото начало.

Георги Котев

 котев(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

 

Loading...
loading...
loading...

Последни от България

Отиди Горе