Р.Овч. №2

в България

В цялата 1336 годишна история на България до сега нямаше друго лице, освен Р.Овч., което да е заемало поста министър енерГЕПРИка ДВА ПЪТИ. Днес стана ясно, че от утре, след като положи клетва в парламента, рекордът на Р.Овч, ще бъде изравнен. За втори път ще имаме едно и също лице да поема поста министър енерГЕПИка. И тя е! Нейното име е … срамно име

Единствено и само ще напомня, че по време на предишния и мандат от всички нас бяха откраднати над ТРИ МИЛИАРДА лева, само по най-големите три престъпления в сектора. За всички тях многократно и най-подробно съм ви информирал тук, но сега само кратко ще ги маркирам.

ЕДИН МИЛИАРД за т.нар. “американски” ТЕЦ-ове, договорите, с които са незаконни и отдавна трябваше да бъдат прекратени.

Близо ЕДИН МИЛИАРД за поредното “удължаване” живота на блокове 5 и 6 в АЕЦ “Козлодуй”.

МИЛИАРД И ДВЕСТА МИЛИОНА за старото желязо, което наскоро пристигна у нас, уж един ден да се превърне в ядрен реактор, в АЕЦ “Белене”.

Сумирайте числата. Към тях прибавете още десетки и стотици по-дребни кражби.

Но и това не е всичко! През последните ДВЕ години (2015-та и 2016-та) у нас не е изградена и пусната в експлоатация НИТО ЕДНА нова вятърна тубрина, генерираща електроенергия. В същото време в Германия не са спрели, което води вече до отрицателни цени на електроенергията, даже по няколко дни подред.

Същото лице е известно с усилията си по прикриване на престъпленията на Р.Овч, по схемата с АЕЦ “Белене”, още преди да бъде инсталирана за министър, оправдавайки марионетките му, поръчали незаконно и ненужното оборудване за АЕЦ “Белене”. За благодарност мръсно име изтърпя през целия си (не пълен) преден мандат Р.Овч, да представлява България в “Лукойл Нефтохим Бургас”, на държавна заплата. Излъга ни (през октомври 2016-та г.), че ще го махне, но той и не е помислял да си тръгва и до ден-днешен. Предстои през близките години двете нищожества да ни натоварят с поне още поне ШЕСТ МИЛИАРДА?

А ето и как той бройка правителствата, които го търпят и обгрижват на държавната ясла, за сметка на робския матрял “Р.Овч.: Едно, две, три, четири … правителства“.

Георги Котев

 котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

 

loading...
Р.Овч. №2 by

Последни от България

Отиди Горе