Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Путин започва борба с корупцията. Забрани на общинари имоти и сметки в чужбина

в Свят
Loading...

Общинските ръководители и регионалните депутати имат срок от три месеца, за да решат дали да закрият сметките си в чужбина, или да се оттеглят от поста си.

Руският държавен глава Владимир Путин одобри изменение на руското законодателство в частта му за борбата с корупцията, става ясно от сайта на Кремъл, предаде РБК.

Документът въвежда забрани, ограничения и изисквания, които общинските ръководители и регионалните депутати трябва да спазват, за да се противодейства на корупцията. Сред разпоредбите влиза и забрана за регионалните управници да имат имоти и сметки в чужбина.

„Интерфакс“, цитирана от „Дневник“ уточнява, че законът се отнася до лицата, които временно заемат ръководни постове в дадена община. Те вече ще са длъжни и да съобщават за конфликт на интереси.

Законът също така предвижда предсрочно прекратяване на мандата на членовете на Съвета на федерацията, депутатите от Държавната Дума и членове на органите за местно самоуправление при непредставяне или забавяне в декларирането на информация за имотното състояние на семействата им, в това число с какви доходи, разходи и недвижимо имущество разполагат въпросните политици, техните съпруги/съпрузи и децата им.

Общинските ръководители и регионалните депутати имат срок от три месеца, за да решат дали да закрият сметките си в чужбина, или да се оттеглят от поста си.

Законът бе приет от Държавната Дума на 23 октомври и одобрен от Съвета на федерацията на 28 октомври.

източник: vevesti.bg

Последни от Свят

Путин ги почна

Loading... От бившия зам. ръководител на районната администрация на Клинския район (Подмосковие)
Отиди Горе