Путин: В САЩ съвсем са се побъркали

в Свят

Президентът на Русия Владимир Путин коментира нападките в САЩ над руския посланик Сергей Кисляк, като заяви, че Америка се е “побъркала”, тъй като работата на дипломатическата мисия се свежда до това да води срещи и преговори с хората

“Изобщо не е ясно откъде се взеха тези хора, които разпространяват такава информация. Това просто е някакво бедствие: нашият посланик се е срещал с някого. А какво прави посланикът? Това е неговата работа, за това му се плаща. Той трябва да се среща, да обсъжда актуалните въпроси, да води преговори.  А какво трябва да прави той? Да ходи в най-различни заведения, за посещението на които ще го изхвърлят от работа? Не. Това е неговата работа. А го обвиняват в това, че се е срещал с някого. Вие там съвсем ли сте се побъркали? Това е дипломатическата работа”, заяви Путин по време на пленарната сесия на Петербургския международен икономически форум.

Лидерът на Русия нарече информационната кампания против Кисляк “истерия” и предложи на хората, разпространяващи подобни съобщения, да вземат лекарства.

“Просто удивително. Това е просто някаква истерия, никак не може да се прекрати. Е, дали да ви дадат хапчета? Имате ли хапчета? Дайте хапчета”, обърна се президентът към залата , цитиран от РИА “Новости”.

През февруари съветникът по национална сигурност на американския президент Майкъл Флин подаде оставката си и заяви, че Белият дом е предоставил непълна информация за контактите си с руския посланик във Вашингтон Сергей Кисляк. Преди това медиите съобщиха, че Флин е обсъждал с Кисляк през декември 2016 година санкциите над Русия, въпреки отричането за това от страна на представителите на щаба на Тръмп и неговия съветник. Кремъл заяви, че Флин действително е разговарял с Кисляк, но разговорът им е предаден невярно.

Руски дневник

 

Путин: В САЩ съвсем са се побъркали by

Последни от Свят

Отиди Горе