Путин: ще отлагаме максимално отмяната на контрасанкциите

в Свят

Много руски предприемачи извлякоха ползи от санкциите срещу Русия, затова ще се опитаме да отложим максимално отмяната на въведените от руска страна ответни мерки, заяви руският президент Владимир Путин на форум на Общоруския народен фронт във вторник (22 ноември), пише “Взгляд”.

“Разбира се, всички наши производители имат интерес тази ситуация да продължи възможно най-дълго”, каза президентът на форума на ОНФ. По думите му Русия е успяла да се възползва максимално от създалата се след въвеждането на антируските санкции ситуация.

Путин обаче призова представителите на бизнеса да не се страхуват да създават конкурентна среда и да не се крият зад контрасанкциите.

“Сега ще кажа нещо крайно неочаквано, може би дори престъпно, от ваша гледна точка, но потребителят е заинтересован да получи стоки с добро качество на възможно най-ниска цена, затова трябва да създадем конкурентна среда. А потребителите са много повече от производителите – въпреки че, както виждате, и на мен, като вас, ми е много приятно – но въпреки това ви разбирам и мога да ви кажа на ушенце: ще държим, колкото се може по-дълго”, каза Путин, цитиран от РИА “Новости”.

Руският президент посочи, че се забелязва оживление в реалния сектор на руската икономика, а икономическият спад за 2016 г. ще е само с 0,3%. “Постепенно се променя структурата на икономиката, за съжаление бавно, но все пак се движим в правилната посока”, каза Путин. / Руски дневник


България е загубила 400 млн. евро заради санкциите срещу Русия

До края на май загубите на хранителната индустрия и земеделския сектор след въвеждането на санкциите срещу Русия са в размер на 400 млн. лева, съобщи в неделя (26 юни) българският земеделски министър Десислава Танева пред БНТ. „От тази загуба с най-висок относителен дял – над 220 млн. лева към момента, е сектор “Мляко”. В сектора съвпаднаха два фактора, които доведоха до тази криза – санкциите и отпадането на млечните квоти от 1 април 2014 година. Двата фактора увеличиха натиска върху цените”, посочи Танева. „Санкциите срещу Русия също предизвикаха недоволство в земеделието. Вследствие на политическо решение пострада хранителната индустрия на цялата общност, каза министърът.


ВИДЕО: “Путин изобличава Борисов в държавна измяна“ 


Путин: “Южен поток” се провали, заради България – тя се поддаде на натиска на ЕС и САЩ“


Путин за България: “Защо се предадохте без бой за „Южен поток“, защо не отидохте в Европарламента…да обясните важността на този проект за вас“


Путин искаше да помогне на България

Путин: ще отлагаме максимално отмяната на контрасанкциите by

Последни от Свят

Отиди Горе