Путин се обяви срещу ТПТИ

в Свят

Опитите за създаване от някои страни на затворени и непрозрачни проекти като Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции и Транстихоокеанското партньорство предизвикват съжаление, заяви в четвъртък (13 октомври) руският президент Владимир Путин в интервю за РИА “Новости” и индийската информационна агенция IANS.

“Ситуацията в световната икономика и финанси остава сложна, още не са преодолени последствията от глобалната финансова криза. В тази връзка предизвикват съжаление опитите на някои страни да решат натрупалите се проблеми чрез протекционистки мерки, чрез създаването на затворени и непрозрачни проекти като Транстихоокеанското партньорство или Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции”, каза Путин.”Русия, както и нашите партньори от БРИКС, са привърженици на създаването на открити икономически пространства, носещи недискриминационен характер и опиращи се на принципите на СТО”, добави той.

Президентът на САЩ Барак Обама разглежда Трансатлантическото (TTIP, по което се водят преговори от 2013 г.) и Транстихоокеанското (ТРР, сключено през 2015) партньорства като приоритети в работата му като президент. Само че Обама така и не успява да се пребори за ратификацията на търговското споразумение с азиатските страни от Конгреса, а преговорите с ЕС по TTIP зациклиха заради съпротивата на Франция и Германия. / Руски дневник”


Канада ще преглежда наши проектозакони, преди те да бъдат разгледани дори в българското Народно събрание! Демокрация ли?! Протест “СПРЕТЕ СЕТА!” 16 октомври, 16 ч., градинката пред Кристал – Протест срещу ТТИП и СЕТА


 

loading...
Путин се обяви срещу ТПТИ by

Последни от Свят

Отиди Горе