Путин: Руско-турските отношения придобиват специален характер

в Свят

Отношенията между Русия и Турция придобиват специален статут и напълно се възстановяват

Това заяви руският президент Владимир Путин в началото на срещата си с турския лидер Реджеп Ердоган в Сочи, предава „РИА Новости”.

“Много е хубаво, че имаме възможност да проведем официална среща, да обсъдим ключовите въпроси от двустранните отношения и основните въпроси от международния дневен ред, включително толкова спешен казус като сирийската криза… Самият факт за такъв режим на нашета съвместна работа говори, че руско-турските отношения придобиват специален характер и се възстановяват в пълен формат”, изтъкна Путин по време на разговорите.

Путин каза още, че двустранните отношения се развиват “така както ние с вас планираме”.
По мнението на руския лидер постепенното възстановяване на вътрешнополитическата ситуация в Турция създава условия за постепенно развитие на отношенията с Русия.

Според Ердоган срещата в Сочи открива добра възможност за обсъждане на аспектите както от двустранното сътрудничество, така и от регионален характер.

Турският държавен глава поясни още, цитиран от “Дейли сабах”, че предприетите днес стъпки ще променят съдбата на региона.

По-рано Ердоган обяви, че ще настоява пред руския си колега за пълно възстановяване на двустранните отношения.

Двамата лидери се очаква да обсъдят кризата в Сирия, евентуалното закупуване на руски зенитно-ракетни комплекси С-400 от Анкара и въпросите от двустранните отношения.

КРОСС

loading...
Путин: Руско-турските отношения придобиват специален характер by

Последни от Свят

Отиди Горе