Путин предупреди: Терористите в Сирия се готвят за експанзия!

в Свят
Loading...

Създавайки плацдарм в Сирия, терористите се готвят за експанзия, за атака. Целта на джихадистите е да дестабилизират цели региони. Това е заявил днес руският президент Владимир Путин, цитиран от ria.ru.

“Създавайки плацдарм в Сирия и ред други страни от Близкия Изток, терористите строят и продължават да строят планове за разширение на експанзията си, а целта им е дестабилизация на цели региони. Те вербуват и продължават да вербува в своите редици бойци от много страни, като сред тях има и хора от Русия, за мое съжаление”, заявил Путин, влизайки в Кремъл за церемонията по представянето на висши офицери, назначени на командни длъжности.

Президент е напомнил, че в качеството си на превантивна мярка Русия е започнала операция в Сирия. Путин е подчертал за попреден път, че военната помощ на Русия към Сирия напълно съответства на военната доктрина, призната на международно ниво.

Както е известно, от 30 септември Русия по молба на президента на Сирия започна авиоудари по обекти на терористите от “Ислямска държава” в Сирия. През това време руските въздушни сили са унищожили тренировъчни лагери, командни пунктове, складове за боеприпаси и други обекти. Руската Каспийска флотилия е нанесла удари по обекти с 26 крилати ракети, като целите са успешно поразени. Благодарение на подкрепата на Русия от въздуха сирийските военни са предприели настъпление към позиции на терористите по суша.

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе