Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Путин: Не разбирам отказа на САЩ да ни дадат данни за “Ислямска държава”

в Свят
Loading...

Тероризмът заплашва Русия независимо от военната операция в Сирия. Русия бе заплашена и преди бомбардировките, казва руският президент Путин в тв интервю за предаването „Воскресные вечер”. Той заявява, че не разбира защо САЩ отказват да дадат на Русия данни за терористичната организация „Ислямска държава”.

„Казахме…дайте ни данни. Отказаха. Казаха – няма да работим на такова ниво”, казва Путин и добавя, че не разбира отказа на САЩ, „ако те действително знаят по-добре и искат да се борят с тероризма”.

Той описва руската външна политика като миролюбива. Русия е предупредила западните партньори и страните от Близкия Изток за операцията в Сирия преди началото й на 30 септември, казва той и отбелязва, че никой не уведомява Русия за подобни операции предварително.

Руският президент смята, че ако сирийската армия покаже, че е способна да се бори с тероризма, шансовете за вътрешнополитически компромис в Сирия се увеличават. Той отново казва, че Русия не предвижда сухопътна операция в Сирия.

Путин отхвърля спекулациите, че Русия воюва в Сирия на страната на шиитите срещу сунитите. „Не правим никаква разлика между шиити и сунити и нямаме намерение да влизаме в междурелигиозен конфликт”, обяснява той.

„Не се нагърбваме с излишни ангажименти. От самото начало казах, че времетраенето на активната фаза на нашата операция в Сирия зависи от настъплението на сирийската армия”, заявява руският президент.

източник: КРОСС

Последни от Свят

Брекзит в 2 снимки

Loading... ПО ТЕМАТА; Един малко известен ФАКТ; Кралицата на Великобритания можеше да отмени резултатите от
Отиди Горе