Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Путин: не е имало и няма да има сила, способна да покори руския народ! Пазете истината за войната и помнете нейните жертви

в Свят
Loading...

Путин: не е имало и няма да има сила, способна да покори руския народ

Никоя сила не може да покори руския народ. Това заяви във вторник (9 май) руският президент Владимир Путин в обръщение по време на парада в Москва по случай 72-годишнината от победата във Великата отечествена война, съобщи Рамблер.

“Не е имало и няма да има сила, която може да покори нашия народ”, заяви руският държавен глава. “Свободата на Европа и дългоочаквания мир на планетата бе отвоювана именно от нашите деди и прадеди… всички те със смелост и търпение преминаха през немислимите изпитания на Втората световна война… мръзнаха в окопите, давеха се, прикриваха с телата си приятелите си на фронта – те тръгнаха на бой, знаейки, че този бой ще им е последен; гинеха, без така и да разберат за победата, но направиха за това всичко, което можеха”, допълни президентът на Русия.

Путин: Пазете истината за войната и помнете нейните жертви

Руският президент Владимир Путин призова да не забравяме, че последствията от поражението във Великата Отечествена война щяха да бъдат много по-страшни за Русия, отколкото за европейските страни – нейният народ е бил застрашен от унищожаване, предаде “Интерфакс“.

“Факт е, че, ако страната ни беше претърпяла ужасна трагедия и ние, както и много страни в Европа, бяхме победени, тогава ни чакаше съвсем различна съдба спрямо поробените страни от Европейския континент. Въпросът не е само за съществуването на нашата страна, въпросът е за съществуването на нашия народ като етнос”, каза той на прием в Кремъл по случай Деня на Победата.

Както президентът отбеляза, “това ни е добре известно от документите на нацистката партия и фашистката държава, които се съхраняват в архивите”.

“Тези, които не биха могли да подчинят, те са подлежели на чисто физическо унищожение или преселване в труднодостъпни региони, без всякаква инфраструктура, и щели да бъдат обречени на постепенно измиране”, добави Путин.

“Това е, което ние винаги трябва да помним, когато говорим за истината по отношение на Втората световна и Велика Отечествена война, за жертвите, които даде нашия народ на олтара на победата, – подчерта президентът. – Ето това е, което никога не трябва да забравяме, това е най-важното”.

Последни от Свят

Отиди Горе