Путин към водеща на NBC: Да не би да сте си загубили ума?(ВИДЕО)

в Свят

Руският президент Владимир Путин твърдо заяви, че не разполага с каквато и да било компрометираща информация за Тръмп. Лидерът на Русия даде интервю за предаването на телевизия Ен Би Си “Неделя вечер с Мегин Кели”, съобщи Ройтерс.

“Това е още една огромна нелепост”, каза Путин в отговор на въпрос има ли злепоставяща информация за американския президент. Държавният глава на Русия добави, че няма никакви отношения с Тръмп въпреки пътуванията му като бизнесмен в Русия. “Откъде имате такава информация? Че с Тръмп е имало някакви специални отношения? Никакви отношения не е имало. Той е идвал на времето в Москва. Знаете ли, аз не съм се срещал с него”, посочи той.

Путин каза, че в момента в Русия са ръководители на поне 100 американски компании. “Мислите ли, че събираме компрометираща информация за всички тях сега? Да не би да сте си загубили ума?”, попита той водещата.

Владимир Путин отново отрече каквато и да било руска намеса в президентските избори в САЩ и каза, че не знае нищо за руски контакти с предизборния екип на Доналд Тръмп. Водещата му зададе въпрос за съобщенията, че зетят на американския президент – Джаред Къшнър, се е опитал да създаде таен канал за комуникация с Русия. Путин каза, че не знае нищо за това и че не е обсъждал с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк никаква среща с Къшнър.

“Ако е имало нещо важно, той щеше да го съобщи на министъра. Министърът щеше да го съобщи на мен”, каза руският президент. “Никакви съобщения не е имало. Дори няма за какво да говорим. Не е имало никакви конкретни разисквания за санкции или нещо друго. За мен това е удивително. Направихте сензация от нищо”.

Стопанинът на Кремъл каза, че умели хакери навсякъде, включително в САЩ, биха могли да насочат към Русия вината за хакерските атаки. Той заяви освен това, че САЩ активно се намесват в предизборните кампании в други страни. “Сложете си пръста където и да е на картата на света и навсякъде ще чуете оплаквания, че американски представители се месят във вътрешните изборни процеси”, каза руският президент.

Що се отнася до заключенията на американските разузнавателни служби, Путин заяви: “Те са били заблудени. Те не анализират информацията в нейната цялост”. Той добави, че досега не е видял никакво пряко доказателство за руска намеса и направи връзка между твърденията за такава намеса и теорията, че американските разузнавателни служби са подбудили убийството на президента Джон Кенеди.

“Ако тази теория е вярна и такава възможност не може да се изключи, какво би било по-лесно в днешния ден и в сегашното време, от използването на техническите средства, които са на разположение на разузнавателните служби, използването на тези средства за организиране на атаки и след това сочене с пръст към Русия”, продължи Путин.

Епицентър.бг

loading...
Путин към водеща на NBC: Да не би да сте си загубили ума?(ВИДЕО) by

Последни от Свят

Отиди Горе