Пушков изрази опасения, че след Сирия САЩ може да ударят Северна Корея

в Свят

Руският дипломат Алексей Пушков изказа опасения, че след американските атаки над сирийската авиобаза, такива могат да последват и над Северна Корея, предаде РИА “Новости” в неделя (9 април).

Агенция Reuters по-рано съобщи, позовавайки се на информация на американски държавен служител, че ударна група на Военноморските сили на САЩ се е отправила към западната част на Тихия океан, за да подсили присъствието си в района на Корейския полуостров.

“Вдъхновен от “успешния” удар по Сирия, Тръмп отправи Военноморските сили на САЩ към бреговете на Северна Корея. Ударените от ракети територии може да бъдат разширени. Изключително опасно”, написа дипломатът в социалната мрежа Twitter.

В неделя (9 април) председателят на Комитета за отбрана и сигурност при Съвета на Федерацията Виктор Озеров заяви, че изпращането на американските ВМС към Корейския полуостров говори за опасност от ракетни удари по КНДР от страна на САЩ. По негово мнение това може да доведе до ядрена заплаха от страна на Северна Корея.

Американските власти смятат, че на 5 април КНДР е провела неуспешен тест на балистични ракети с течно гориво от типа “Scud”. Източник на Reuters от Белия дом отбелязва, че ракетата е излязла от контрол и е изпълнила само част от планираната траектория.

Руски дневник

Пушков изрази опасения, че след Сирия САЩ може да ударят Северна Корея by

Последни от Свят

Отиди Горе