ПРОУЧВАНЕ | Реалните данни на БВП и безработицата в страните от ЕВРОЗОНАТА и сравнение на тези със, и БЕЗ EURO

в Любопитно
Loading...

Ето реалните данни на БВП и безработицата в страните от ЕВРОЗОНАТА и сравнение на тези със, и БЕЗ EURO

Корпоративните медии продължават да разпространяват мита, че “извън еврото има само мизерия, бедност, безработица,” комбинирано с мантрата, че Великобритания се срива. Всичко това да ни накара да приемем неприемливото, в действителност, съотношение на фиксирани валутни курсове, маскирани като единна валута, родена зле и следва да свърши още по-зле.

Затова искахме да направим сравнение на реални числа, за да се види дали наистина еврото е “източник на вечна радост” или това е просто ад на земята. Взехме данни за растежа на БВП и безработицата в зоната на еврото и ги сравнихме с тези на други народи от европейския континент, които не са в тази зона.

Nazione (Нация) Crescita PIL 2016 (Разтеж на БВП 2016) Disoccupazione 2016 (Безработица 2016)

Както можем да видим, народите извън обмена на фиксираните валутни курсове, наречени евро имат най-малко един от най-добрите параметри на еврозоната, а в повечето случаи и двете. По-специално, всички народи, извън еврото имат много по-ниска степен на безработица (с изключение на Полша ) от тази, намерена в зоната на фалшивата единна валута. Това е доказателство, че “системата” не работи.

Това, че еврото, като връзка на фиксирани обменни курсове между нехомогенни икономически зони , води до безработица и нисък растеж в повечето от нейните територии се доказва от тази втора таблица

Nazione Crescita PIL 2016 (БВП) Disoccupazione 2016

Където става ясно, че само страните, исторически свързани с Германия и техните икономики, имат ниво на безработица под 10%, а в тези от Средиземноморието, включително Франция, стойността е драстично двуцифрено число, съчетани със задушаващ растеж.

С чувство към провокация, знам, че в Буркина Фасо БВП е нараснал с 5,6% през 2016 г., а безработицата е от 6,6%!

Вижда се съвсем ясно, че реалността дава пълно право на икономическата теория, че взаимосъотношение с фиксирани обменни курсове между различно развиващи се икономически райони, генерира висока безработица в най-слабите и, икономическият растеж е под средната стойност, в сравнение с народите, които не са предмет на такива ограничения.

Защо продължаваме да казваме, че еврото е режим на фиксиран валутен курс, а не единна валута? Защото за да има ИСТИНСКА единна валута , ще бъде необходими изравнителен трансфер между облагодетелстваните и областите в неравностойно положение, един общ публичен дълг и обща икономическо- фискална политика. Еврозоната не разполага с нито едно от тези три неща, следователно, ние не сме в присъствието на единна валута.

Въпросът е в това, че всички парични съюзи, които не са хомогенни са се провалили, и в историята има много примери за това, така че ние знаехме от самото начало, че системата няма да работи.

Здравият разум би искал да се сложи край на този луд експеримент по един подреден начин, но като се има предвид високомерието и арогантността на бюрократите от ЕС, можете да бъдете сигурни, че системата ще се спука по начин, абсолютно хаотичен.

Luca Campolongoilnord.it  
Петък, 17-ти Февруари, 2017

Превод за bultimes.com, Маргарита Русева

ПО ТЕМАТА

 

Loading...

Последни от Любопитно

Турция готви анексиране на територии на България! (ВИДЕО)

Loading... https://www.facebook.com/MSB.HulusiAkar/photos/a.2147050598899855/2452874984984080/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARAeJIoKH-JJqGfLFnoVspp8fHaDTZGKKLiWMd8IjeW_uOCH8DX22Z6ZyaquFKw4z4qFICIW88nL86KCrAKhjt3DlF05CubEysD1cI9MY7eGz1b3sX6RlvIRFf9bSHnI0KT2rnpxGeePiFeWdM9w5ZdwcwYjxv2zZ1aTToQ8WO6FiXUowmJfoeiVQ-SCq8G0G4_BNeeBnh0j1NObP6bzClWPaM1oSlWrt_mNZJ25Uz21yJUW9XabT_3OG2XdC049Hw1qDMOamgsdSf8EyK5KbZrVM4GFq5-mKa7ddCgwSyq9-AhZEeGMEFs-lbu_UHlyZzsoqZSmLI6vpCCsejYRARFFXfCG&__tn__=-R   Türkiye Cumhuriyeti çatısında; Türkiye – Azerbaycan – Macaristan-Nahcivan –
Отиди Горе