Прокуратурата с много лоши новини за милионера Стефан Шарлопов!

в България
Окръжна прокуратура-Бургас се самосезира и образува досъдебно производство срещу виновно лице, заради това, че е повредило скалните образование в защитената местност „Колокита” в Созопол. Това е т.нар. „плаж” в тузарския комплекс на милионера Стефан Шарлопов – Созополис, пише “Флагман”.

В комплекса, който е на едно от най-красивите места по цялото Черноморие, няма и метър плажна ивица, а само скали. Там са изградени множество луксозни къщи, а средната цена на кв.м. гони 2 хил.евро. Шарлопов инвестира милиони, за да изгради вилното селище, но проблемът с липсващата ивица до последно оставаше неразрешен.

Заради това се направи импровизиран плаж, който бе прокопан с основание „брегоукрепване”. Оказа се обаче, че прокуратурата е открила пропуски и са повредени скалните образования в защитената местност.

Образувано досъдебно производство срещу виновно лице, но все още не е привлечен обвиняем, съобщиха от прокуратурата. Малко вероятно е това да бъде собственикът на комплекса Стефан Шарлопов. Най-вероятно ще е управител или друго длъжностно лице, разпоредило строителните дейности. Виновникът може да отнесе до 3 години затвор и глоба до 10 хил. лева.

Шарлопов често отсяда в комплекса, но не ръководи пряко дейностите, тъй като управлява огромен по мащаби инвестиционен бизнес.

Досъдебното производство е образувано на 5 юни т.г., след като Окръжна прокуратура е била сезирана от ВКП. Първоначално е образувана предварителна проверка, а въз основа на резултатите от нея е образувано и досъдебното производство. Предстои  да бъдат извършени оглед на мястото, разпити на свидетели, назначена е и комплексна строително  – техническа и геоложка експертиза. Тези дейности ще определят степента  на увреждане на скалните образования, уточняват от ОП Бургас.

 

Прокуратурата с много лоши новини за милионера Стефан Шарлопов! by

Последни от България

Отиди Горе