Проклятието над АЕЦ “Беларус” продължава да предупреждава

в Свят

След като преди близо половин година строителите на първата в Беларус АЕЦ успяха да счупят корпуса на ядрен реактор №1 в навечерието на Нова година е пострадал и реактор №2, на път към строителната площадка. Това съобщава официалната интернет страница на самата АЕЦ, на 29-ти декември 2016-та г.:

О корпусе реактора

“За корпуса на реактора”

В съобщението се твърди, че на 26-ти декември 2016-та г., при провеждането на маневрени работи, по време на транспортирането на корпуса на реактора за АЕЦ “Беларус”, на ж.п. гара “Славное”, в Беларус, се е случило (не)значително докосване (касание – на руски) на металния транспортен кожух с кух железобетонен опорен прът от контактната мрежа. Скоростта на движението на железопътния състав, превозващ реактора, е била 3 км/час.

На 28-ми декември 2016-та г. корпуса на реактора е пристигнал на площадката на АЕЦ “Беларус”. След оглед на място повреди не са били открити.

Това твърди официално сайта на централата, което в никакъв случай не означава, че е истина. Лъжата е в основата на съществуването на всеки клон на ядрената мафия, където и да се намира по света.

Снимката, която виждате тук е част от горното съобщение. На нея корпусът на реактора все още е върху железопътния състав, който го транспортира, но не се уточнява къде е направена. Преди или след “докосването”? Не се уточнява, също така, ако приемем, че фотото е след случката, дали то е направено от страната на “докосването” или то е от скритата страна на корпуса? Сигурно е и, че съвсем случайно ни предлагат снимка на тъмно, а не направена през светлата част на деня?

Познавайки лъжливите похвати на ядрената мафия реших да направя и едно допълнително разследване на достоверността на предложената ни информация. А именно, проследих трасето и времевите интервали, при транспортирането на реактора. И ето каква картинка се получи (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху нея):

Превозването на реактора по железен път от Нововоронеж, Русия, (долу в дясно), по обозначеното в синьо трасе, до град Островец, Беларус (горе в ляво), най-близкият град до строителната площадка на АЕЦ “Беларус”. С червената точка по трасето съм обозначил ж.п. гара “Славное”, за която се твърди, че е станало “докосването”. Първата дата, при Нововоронеж (21/11/2016 г.) показва момента на пристигането на корпуса там, по воден път, идвайки от град Волгодонск. Никъде не открих информация за датата на тръгването на корпуса по ж.п. релсите от Нововоронеж към Белорус. Но едва ли са го държали там цял месец? Предположително разстоянието от Нововоронеж до Славное (малко над 1000 км) е взето за 3-4 седмици. А после от Славное до Островец (около 300 км) за ДВА дни. В статията се твърди, че е пристигнал на площадката на 28-ми декември. Как ви се струва това?

Сигурен съм, че ядрената мафия няма да се вслуша в поредното предупреждение, че въпросната АЕЦ няма да я бъде и упорито ще продължава да краде парите на жертвите, за нейното довършване. А на нас ни остава да продължаваме да следим сагата и да се надяваме, че следващото предупреждение ще е по-решително и отрезвяващо?

ЛЮБОПИТЕН ФАКТ!
По-наблюдателните от вас навярно ще забележат жълтата отметка (наподобява кабарче), в долния край на картата с трасето. Точно от там и гледа и изпраща своите предупреждения проклятието?

Георги Котев

  котев(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

loading...
Проклятието над АЕЦ "Беларус" продължава да предупреждава by

Последни от Свят

Отиди Горе