Произвеждаме като британци, а живеем като индийци

в България

Поредната графика, която предлагам на вашето внимание, показва производството на електрическа енергия на човек от населението, в 22 страни от целия свят, в това число и България.

Данните за графиката взех от американската Администрация за енергийна информация, към Министерството на енергетиката на САЩ, за общото производство на електроенергия, по страни, за 2013-та година.

Това е последната обработена и публикувана година (вижте ТУК).

Данните за населението по държави за съответната година взех от ТУК.

Така за всяка избрана държава се получават по две числа и остава само да се разделят едното на другото.

Резултатът се вижда на графиката (за по-добър преглед и прочит, а също ако искате да си я запазите за спомен, кликнете с мишката върху нея):

Всички страни, които ни изпреварват имат по-висок стандарт на живот, спорна е само Русия, а не малко страни след нас в тази класация също са по-добре. Въпросът е защо сме толкова напред в този ключов показател, а това не се отразява на стандарта ни на живот? Да ви казвам или сами ще се сетите?

 котев(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Произвеждаме като британци, а живеем като индийци by

Последни от България

Отиди Горе