Пришълците призовават за Джихад в Дания – Нашествениците митингуват за въвеждане на Шерията (видео)

в Свят

В Копенхаген около петстотин членове на ислямистката организация “Хизб ут Тахрир”, провеждат улична акция, призоваваща за въвеждането на шериата и „свещенна война“ в Европа, съобщава Breitbart .

На 23-ти октомври около 500 члена на сунитската организация “Хизб ут Тахрир”, размахвайки ислямски знамена, марширували до централната гара в Копенхаген, за да се молят пред нея.

Според разказите на очевидци, демонстрантите се молели мюсюлманските армии да започнат своето свещено дело, забравяйки всички свои предишни загуби, и да се борят за въвеждане на законите на шериата на териториите на европейските страни.

Репортери от местната телевизия съобщават, че в шествието са участвали както мъже, така и жени с деца, които са марширували като отделна група. Демонстрантите развявали черните знамена на „Хизб ут-Тахрир“, които са идентични с тези на Ислямска държава, но имат различни надписи.

Организацията „Хизб ут-Тахрир“ е призната като терористична в повечето страни по света, а в много дори е забранена. Тази организация не веднъж е заявявала готовността си за съвместни действия с отрядите на „Ислямска държава“, но все още не е обявена за официална част от ИДИЛ.

В същото време в Германия, властите изселили възрастна дама от собствения ѝ дом, за да освободят къщата за нуждите на бежанците.

 

Властите на немския град Нихайм във федералната област Северна Рейн-Вестфалия принудително изселват наемателка на държавно жилище, съобщава Welt.

Жителката на Нихайм Бетина Халбей, която живее в своя дом повече от 16 години бива принудена да го напусне, след като местните власти решават че той е по-подходящ да бъде използван в качеството на бежански лагер.

„Какви са основанията на властите да прекратяват договорите по наемане на жилища с дългогодишните им наематели за да заселят в тях ислямски бежанци, при положение, че в града е пълно със свободни домове?“, пита 51 годишната медицинска сестра на своята стена във Фейсбук.

Германката обитавала квартира от 90 кв/м в триетажна къща. В началото на септември тя и съседите ѝ получават уведомително писмо за тяхното изселване, поради нуждите на „необходимост на държавата от отдаваната от нея собственост“.

В писмото се обяснява, че градът е длъжен да осигури допълнително пространство за разполагане на бежанци, тъй като възможностите на трите общежития, приемащи такива до момента са изчерпани. На наемателите е даден седеммесечен срок да си намерят сами нови квартири.

източник: Сабака Патрыёт

Пришълците призовават за Джихад в Дания - Нашествениците митингуват за въвеждане на Шерията (видео) by

Последни от Свят

Отиди Горе