Президентът Румен Радев се срещна с шефа на “Лукойл” Вагит Алекперов

в България

Президентът Румен Радев проведе работна среща с президента на „Лукойл“ Русия Вагит Алекперов, вицепрезидента на компанията Вадим Воробьов и ръководителя на „Лукойл – България“ ЕООД Валентин Златев на „Дондуков“ 2. На срещата бяха обсъдени мерките за развиване на производствата в България и възможните бъдещи инвестиции в енергийния ни сектор, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Българската държава подкрепя инвестициите в технологии и производства, които се реализират в условията на прозрачност и при спазване на националното и европейското законодателство. Оценяваме високо тези партньори, които работят при стриктно зачитане на екологичните стандарти и развиват дейността си при висока данъчна дисциплина. Това заяви Румен Радев след срещата с Вагит Алекперов, Вадим Воробьов и Валентин Златев.

На срещата бяха обсъдени мерките за развиване на производствата в България и възможните бъдещи инвестиции в енергийния ни сектор, които имат реален потенциал да повишат конкурентоспособността и данъчните постъпления за страната ни, включително и корпоративните.

Гостите потвърдиха пред държавния глава намеренията на компанията да развива своето трайно присъствие на българския пазар и да завърши нов високотехнологичен цикъл, който ще допринесе за утвърждаването на България като ключов експортен център в региона.

ГЛАСОВЕ

loading...
Президентът Румен Радев се срещна с шефа на "Лукойл" Вагит Алекперов by

Последни от България

Отиди Горе