Президентът на Филипините към ЕС: Майната ви

в Свят

След като нареди да се стреля на месо, ѝ изби всички наркотрафиканти в страната, каза на американския посланик, че е ”кучи син ѝ педераст”, нарече Обама “син на пачавра“,  шефа на ООН ”глупак” ѝ изгони хамериканците, сега дойде ред на Брюксел 😀 😀 😀

Президентът на Филипините Родриго Дутерте отправи остра атака към ЕС, съобщи „New Zealand Herald”.

Гневът му бе предизвикан от петиция на ЕС, призоваваща филипинското правителство да прекрати убийствата на наркомани и наркодилъри в страната. Европейският парламент призова за по-добър мониторинг над спазването на човешките права в страната.

„Прочетох становището на ЕС. Мога да им кажа само едно: Майната ви“, заяви Дутерте.

Той определи ръководството на Съюза като „сбирщина от лицемери“. Дутерте заяви, че в ЕС нямат право да се месят във вътрешните дела на неговата страна.

„По-добре да прочетат някоя друга историческа енциклопедия. Точно Франция и Великобритания ли имат наглостта да ме съдят? Пак ще повторя: Майната ви“, заяви Дутерте по време на телевизионно интервю. След това символично показа среден пръст.

Президентът на Филипините е известен с прозвището си Наказателя. Той е известен като брутален борец с престъпността. Дутерте води мащабна кампания срещу дилърите в страната. В предизборната си кампания той обеща, че ще убие 100 000 нарко дилъри. В мащабните акции до този момент са загинали 3500 души. Те продължават. / Факти.бг

loading...
Президентът на Филипините към ЕС: Майната ви by

Последни от Свят

Отиди Горе