Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

ПРЕЦЕДЕНТ В СЪВРЕМЕННАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ! ЗВУЧЕН ШАМАР ЗА ВЛАСТТА! Над 90% от Трън гласува против добива на злато, референдумът е валиден!

в България
Loading...
92,98 на сто от участвалите на местния референдум в община Трън са гласували против добива на злато, сочат резултатите, публикувани на страницата на ОИК Трън.

От общо 3563 души, които имат право на глас, до урните са отишли 2081 души. Така общата избирателна активност на референдума е 59,7 процента, което означава, че той е валиден, съобщи бТВ.

1935 души са отговорили с “Да” на въпроса “Против ли сте община Трън чрез Общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи територии за добив и обработка на метални полезни изкопаеми?”.

С „Не” са гласували 125 души. Невалидните бюлетини са 21.

Хората, които са “против” възобновяването на мина в града, трябваше да отговорят с “Да”, а гражданите, подкрепящи инвестиционното предложение за златодобив – с “Не”. За да се приеме решението на референдума, с “Да” трябва да са отговорили повече от половината от участвалите. Изборният процес премина без сигнали за нарушения на изборните правила. / ГЛАСОВЕ

 

ВЛАСТТА ТРЕПЕРИ! САМО СИ ПРЕДСТАВЕТЕ КАКВО БИ СЕ СЛУЧИЛО ПРИ ЕДИН БЪДЕЩ РЕФЕРЕНДУМ В СОФИЯ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА КОНЦЕСИЯТА ЗА ВОДАТА ДА РЕЧЕМ! КАКЪВ БИ БИЛ РЕЗУЛТАТА!? :D

Автор на заглавното видео е един велик българин, без чиято помощ тази битка нямаше да бъде спечелена! Този българин се казва Патрик Смитьойс. Автор на документалния филм ”Последният удар за България – минните концесии | The Final Blow for Bulgaria – Mining Concessions (2017)
Как концесиите за нови мини в България са смъртната присъда за страната и хората? Една кратка история за истината за земните ни богатства и битката на група смели хора в Трън:

Последни от България

Отиди Горе