Премълчаната история на човешката раса (ВИДЕО)

в Любопитно
Loading...

Откъси от интервюта на Майкъл Кремо. Майкъл Кремо е роден в град Скънъктади, щата Ню Йорк на 15 юли 1948 г. Член е на Световния археологически конгрес и Европейската асоциация на археолозите, както и на Асоциация „Философия на науката“ и Общество „История на науката“.

През 1973 г. се присъединява към движението „Харе Кришна“ и приема името Друтакарма Даса, а след 1976 г. написва десетки статии за списанието на движението „Back to Godhead“. През 1984 г. става асистент по история и философия на науката на института Бактиведанта. Написва съвместно със Садапута Даса (Ричард Томпсън) книгите „Forbidden Archeology“ („Забранена археология“) и „The Hidden History of the Human Race“ (в буквален превод „Скритата история на човешката цивилизация“, но на български е издадена като „Тайната история на човешката цивилизация“), в които представят Вайшнавистките възгледи за археологията и Пураническия модел в противовес на юдео-християнския модел.

Той представя тези идеи пред III Световен археологически конгрес (1994 г.) и пред V Световен археологически конгрес (21-26 юни 2003 г.), където организира сесия от презентации на тема „История на обслужването на «-изми» от археологията“ в раздел „Колониализъм, идентичност и обществена отговорност.

 

Loading...

Последни от Любопитно

Отиди Горе