Правителството предаде България: Турски изтребители ще пазят българското небе

в България
Loading...

Народното събрание прие закона за въоръжените сили

4/ НС прие Закона за отбраната и въоръжените сили на първо четене, с който част от дейността на тези сили ще може да се извършва съвместно със съюзниците от Организацията на Северноатлантическия договор, предаде Фокус.

„За“ законопроекта гласуваха – 122 народни представители, „против“ – 41, „въздържали се“ – 1, с което проектът бе приет на първо четене. Със промените се приеха изменения в уредбата, свързана с употребата на оръжие и бойни средства. Според опозицията законопроектът е грубо нарушение на Конституцията, където в чл.2 е написано, че територията на България е неприкосновена. Според народният представител от ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев само преди две години от правителство на Орешарски е била ликвидирана люлката на авиацията.

Според депутата от ПГ на ГЕРБ Валентин Радев е добре за България и националната сигурност, ако се наложи да се ползва от съюзната солидарност, регламентирана с промените в Закона за отбраната и въоръжените сили. Корман Исмаилов от ПГ на РБ добави, че не може да се съгласи с внушенията, които се правят от трибуната на НС, че едва ли не партньорите от НАТО не допускат да се развият отбранителните способности. Ген. Михо Михов обяви, че от ПГ на АБВ ще гласуват против промените в Закона за отбраната и въоръжените сили. По думите му, с този закон се признава, че България ще бъде вечен консуматор. От ПГ на ПФ заявиха, че ще подкрепят промените в Закона за отбраната и въоръжените сили, но очакват решителни действия за тяхното възраждане, а от ПГ на ДПС също обявиха,че ще подкрепят промените в Закона за отбраната и въоръжените сили с ясното съзнание, че гарантират суверенитета и националната сигурност на България.В отрицателен вот народният представител от ПГ на „БСП лява България“ Кристиан Вигенин заяви, че липсва загриженост за националната сигурност и се обърна към министър Ненчев: „Как да подкрепим предложение, след като не показахте здрав смисъл в действията си“, попита Кристиан Вигенин. Той призова да се оттегли този закон.

източник: no-comment.bg

Loading...

Последни от България

Отиди Горе