Поверяват власт на гащници, на които дори кучето си не можеш да им оставиш, докато отидеш в тоалетната…

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

ЗАЩО НЯКОИ СЕ ПРАВЯТ НА ХИТЛЕР
А ДРУГИ – НА ПИЛОТИ

Това е важният въпрос.

Но го замитат с евтини заяждания: Бойко разкарал единия веселяк, който се лигави като Хитлер – а пък президентът Радев още се усуквал за другия. Защо ги правят тия маймунджулуци? Бил свестни момчета? Колко свестни са – щом се кандилкат като пийнали абитуриенти?  И можеш ли да повериш каквото и да е на подобни гащници – за власт да не говорим? То е ясно, че дори кучето си не можеш да им оставиш, докато отидеш в тоалетната – както има един лаф.

Да не търсим прекалено сложни обяснения за тази разкопчана веселост, за тази инфантилна еуфоричност. Те просто са израз на Слободията, наложена от Великото Преправяне – най-отличителният знак на Уличницата/Преход.

Вчера се случи трагедията с хеликоптера. Един вицеадмирал обаче каза – доколкото говореше на български – че това, всъщност, не било трагедия, понеже не загинали и тримата пилоти.  И веднага започнаха да се преправят – сега пък на пилоти. Каракачанов тръгна да дава съвети на Радев – и той.  В последното си интервю пред Би Ти Ви и Плевнелиев се напъна да се преправи на специалист в авиационните дела.  Още по-рано пък колхозникът Ненчев се снимаше с пилотска униформа и дори веднъж го повозиха с изтребител.
Готово – и той е пилот. Нищо добро не ни чака с толкова преправени пилоти

И нищо няма да научим за падналия хеликоптер. Преправят се – и не чуват, когато им казват, че пилотите ни нямат достатъчно летателни часове. Правилно не чуват – понеже им го казва пилотът Радев.

Наскоро „Сиела“ издаде забележителната книга на Хенри Пикер „Хитлер без цензура“.  Да задължат ония двамата недодялани клонинги да я научат наизуст. Може и друго: облечени като Фюрера, да дадат по 100 часа поправителен труд на столичния булевард „Витоша“. Бакшишите остават за тях. Сетне да ги върнат на работа при премиера и президента.

А защо, всъщност, не се преправят на Сталин?

Кеворк Кеворкян, Фейсбук