Последните американски заплахи срещу Сирия носят всичките възможни белези да са режисирани от Израел

в Свят
Loading...

“…Със сближаването на Катар с Иран и със Саудитска Арабия и Емирствата, истерично опитващи се да попречат на процъфтяващите отношения на Доха с Турция, мнозинството саудитски и катарски наемници в Сирия тихичко се изметоха или започнаха да се самоизбиват, което позволи на Сирийската Арабска армия да отбележи значителни резултати срещу оставащите все още в Западна Сирия талибани.

Противно на това, Израел, който доскоро нито потвърждаваше, нито отричаше нападенията си срещу сирийска територия, сега открито се хвали с атаките си на Голанските възвишения, където Сирия продължава да се сражава с остатъците от “Ал-Кайда”/”Джебхат ан-Нусра” в Югозападна Сирия.

Не е тайна, че Израел възприема сирийското правителство като враг. Много преди “Ал-Кайда” да бъде изобретена, много преди Саудитска Арабия да придобие видими геополитически амбиции в Близкия изток и много преди Башар Асад да стане президент на Сирийската Арабска република, Израел се занимава с подкопаване на Сирия чрез нашествие и окупация.

Най-грозната пазена “тайна” в Близкия изток е, че ИЗРАЕЛ ПРЕДПОЧИТА ДЖИХАДИСТКА ДИКТАТУРА В СИРИЯ /The worst kept secret in the Middle East is that Israel would prefer a Salafist dictatorship in Syria…”
Българска Легия за информационна защита – Bulgarian Infodefence Legion


 

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе