Посланикът на САЩ задмина арогантността на турския още преди кацането си на българска земя

в България

Много по-важно на първо място да се направи цялостен и прецизен анализ на действията на премиера на Турция Ахмет Давутоглу, който е описал стратегията си в книга. Това мнение изрази пред Канал 3 зам.-председателят на партия АБВ Румен Петков.

Той наблегна на това, че за заместник-консул в Бургас е назначен имам от Бурса, където има много български изселници. За Петков, ако има реципрочно искане за отстраняване на наши дипломатически служители, то би било абсолютно нормален ход на турската държава.

Политикът зададе въпроса „Защо искаме да отстраним заместник-консул и защо се занимаваме със служители на третостепенно ниво, когато имаме много ясни действия от страна на натиск на самия посланик на Турция в България?“ Петков критикува неспособността България да формулира политика, която да е адекватна.

По отношение на създадената тази седмица парламентарна комисия, която трябва да разследва евентуалната намеса на Турция и Русия във вътрешните ни работи, зам.-председателят на АБВ повтори, че партията не е подкрепила решението на НС.

„Решението за такава комисия е глупаво и ни злепоставя по същество. Ние имаме служби, на които това им е работата. Тази Комисия ще бъде от по двама души от всяка партия, общо 16 души и ще бъдем изправени пред една говорилня, ще започнат едни оценки.“ На въпрос дали работата й е свързана с отзоваването на турския чиновник, Петков отговори с категорично „не“. „Да изгониш чиновник на такова ниво, е израз на неспособност. Трябва да сме наясно, че изграждането на такава Комисия, посветена на определени държави е грешка и слугинаж“, категоричен бе той.

Румен Петков отказа да коментира темата дали има забрана за влизане в САЩ. Той наблегна на арогантността на новия посланик на САЩ Ерик Рубин, който „още с идването си заяви, че първата му и основна цел е готовност за хибридна война. Американският посланик задмина турския още преди кацането си на българска земя.“

Относно вечната темата русофоби-русофили, Петков каза, че тя не е конструктивна за българското общество. Той засегна темата за блокадата на гръцката граница, която квалифицира като гавра. Политикът Петков попита защо нашият външен министър не е непрестанно в Гърция. Той осъди и действията на Бойко Борисов по случая, но на въпроса какво би направил, ако той е в ролята на министър-председател заключи, че няма да бъде такъв и е лесно да се дава акъл отстрани. / epicenter.bg

loading...
Посланикът на САЩ задмина арогантността на турския още преди кацането си на българска земя by

Последни от България

Отиди Горе