Поне все сме №1

в България

През първите три дни на април Българска (не)зависима енергийна борса се държи като изключително лигаво и невъзпитано малко детенце.

Резултатите от дневните и сесии, в сегмента ДЕН НАПРЕД, се колебаят от най-високи цени на електроенергията до най-ниски и обратно, в сравнение с останалите осем европийски държави, които редовно наблюдавам, сравнявам и понякога ви показвам.

Ето и картинката за днес,

(за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху графиката):

Вчера (“Балонът се спука“) пак бяхме №1, но от долу на горе, а на 1-ви април (“Не е първоаприлска шега“) беше нещо като днес. Но както казах и тогава такова поведение на борсата нито е логично, нито е пазарно, нито е обосновано, а по-скоро преднамерено спекулативно. Открит враг на енергийната борса и нейната нормална дейност е … “Р.Овч.: Кой ми пипа тока от АЕЦ “Козлодуй”?“. На практика цялата политико-енерГЕПИйна мафия не желае нейното нормално функциониране, но повечето нямат наглостта на Р.Овч., за да си го кажат на глас.

Появата на конкретни числа на графиката, за разлика от последните подобни сравнения, са намек, към когото трябва. Дали ще продължат да се появяват и занапред или пак ще се скрият ще покаже времето.

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

loading...
Поне все сме №1 by

Последни от България

Модерният геноцид

Вече се появи първата оферта ПРОДАВАМ електроенергия от АЕЦ “Козлодуй”, за цялата
Отиди Горе