Половината румънска АЕЦ “Черна вода” работи за България

в България

След като два дни (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия ни тероризира със заплахи, че ще останем на студено, защото Румъния отказвала да ни даде електроенергия данните на Европейската мрежа на националните Електроенергийни системни оператори (ЕСО) показва, че северната ни съседка ни праща толкова ток, колкото произвежда един от двата блока в АЕЦ “Черна вода”.

Не вярвате ли?

Ето почасовите количества, които днес са “преплували” Дунав, до момента на публикацията,

(за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху графиката):

Номиналната електрическа мощност на всеки един от двата блока в АЕЦ “Черна вода”, с реактори от типа CANDU, е 700 МВт. Усреднените почасови транзити от горната графика е приблизително 700 МВт. Нека знака минус на лявата скала на графиката не ви притеснява. Той означава МИНУС за България, т.е. ВНОС от съответния съсед. Впрочем и сами можете да се убедите във верността на показаното от ТУК. А ако ви остане време и желание можете да видите данните и за предни дни и за потоците с останалите съседи.

А защо и как се получава така ви разказах и показах по-рано днес в “Дирижирана паника“. Политико-енерГЕПИйната мафия и обслужващите ги “медии” нямат намерение да започнат да ни казват истината. Трябва сами да си я търсим и споделяме.

БОНУС ИНФОРМАЦИЯ! В същото време (из)родната АЕЦ “Козлодуй” произвежда по-малко електроенергия, от предните зими, независимо по-топли или по-студени. А причината за това е, че вече използват ново, по-мощно ядрено гориво. Мислите, че се майтапя ли? Ъ-ъ! Никога не се шегувам на такива теми.

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

loading...
Половината румънска АЕЦ "Черна вода" работи за България by

Последни от България

Отиди Горе