Политик от БСП с нов опит да ,,затвори устата“ на журналист – този път чрез съда!

в Некатегоризирани/НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

След неуспешния опит чрез полицейски натиск да се спрат журналистически разследвания, касаещи дейността на варненския политик от БСП и бизнесмен Антраник Шакариян, същият опитва нов начин за натиск – чрез съда.

Припомняме, че преди две седмици журналистът Ивайло Василев бе привикван в Първо РПУ Варна и бе разпитван, не за детайли по публикуваната информация, а за това кой и как му е предоставил информацията. За ,,привикването“ са сигнализирани, както Главна Прокуратура, така и Инспекторатът към МВР, като в момента се води вътрешна проверка.

Общинският съветник от БСП е подал в Районен съд Варна тъжба срещу Ивайло Василев, който е автор на серия разследващи публикации, касаещи дейността на Шакариян като бизнесмен и политик.

Делото бе вчера след обяд в Районен съд Варна. На него се явиха адвокатът на А.Шакариян – Стелян Любославов и журналистът И.Василев. Василев се яви сам, без адвокат и заяви, че след като сам е писал и публикувал разследванията си, сам ще се защитава.

На делото обаче не бе даден ход, тъй като журналистът посочи редица процесуални нарушения, които Районният съд някак странно е допуснал/с което самият процес бе опорочен още при старта/. Съдията потвърди наличието на процесуални нарушения, и за изненада на адвоката на Шакариян, не бе даден ход на делото.

Адв. Любославов тепърва ще се изненадва, защото по делото има и други процесуални нарушения, някак странно незабелязани от съда. Нарушения, които показват, че всичко е оформено като ,,наказателна акция“ срещу позволилия си да пише и публикува журналист.

Предстои нова серия публикации, в които ще стане ясно как Антраник Шакариян получи монопол над 53% от линиите на автобусния превоз на Варна, има ли това връзка с председателя на градската организация на БСП Борислав Гуцанов/арестуван, обвинен и в последствие оправдан именно по обвинения за градския транспорт/. Същата градска организация на БСП, която услужливо предложи място на бизнесмена Шакариян в листата си за общински съветници.

Публикуваме част от тъжбата на г-н Шакариян и обвиненията , които отправя. Публикуваме също така и приложената към жалбата ,,бляскава“ биография на новия варненски политик, показваща какъв велик човек и общественик е той. Бизнесменът-политик, получаващ милиони субсидии ежегодно от Община Варна.

Автор: Ивайло Василев

Източник: ovarna.bg