Полезните идиоти на Сорос искат да прекръстят Шипка

в България
Loading...

НЕ ПИПАЙТЕ ШИПКА !

Връх Шипка да бъде прекръстен на връх Свети Никола. Това поискаха интелектуалци от президента Росен Плевнелиев. В дните, в които честваме Независимостта на България, те отново напомниха, че първоначалното име на историческия връх е именно Св. Никола.

Защо се е стигнало до там името на върха да бъде променяно дори два пъти и защо в момента съществуват два съседни върха с името Шипка?

Върхът с паметника е носел името Св. Никола. А върхът Шипка, където са се водели битките на опълченци, руската армия и турските войски, е отсреща, разказват хора, участващи в подписката.

Цялата налична преписка в архивите на страната говори за изграждането на Паметник на свободата на връх Свети Никола.

Според справка с енциклопедия от Следосвобожденска България, върхът наистина е носил името Св. Никола. До 1951 г., когато властите решават друго. По това време върви преименуване на много обекти в страната, които се свързват с буржоазни или религиозни събития и символи. По тази причина и легендарният връх с име на светец получава ново име – на руския генерал Столетов.

Години по-късно властта отново сменя името, защото Столетов не се харесвало на Брежнев – защото бил руски царски генерал, разказва Нова тв. Така през 1977 г. върхът получава името Шипка, сочат архивите в Държавен вестник.

Името е същото като това на съседния връх, с не по-малко история. Така от 1977 г. насам в България има два планински върха с името Шипка. Според учените смяната на името на върха,където се намира Паметникът на свободата, е необходимо, за да не се преиначава историята.

Ние от Blife.eu питаме ще позволим ли да се гаврят с историята ни свята и да ни унижават ? Как може това нещо като шут да се гаври с Българската памет и да нарича солдатите пролели кръвта си за свободата на България ТЕРОРИСТИ и да се гаври с дедите ни застанали рамо до рамо с Руската армия за да пролеят кръвта си за свободата на отечеството ни нашите опълченци за да бъдат наричани СЕПАРАТИСТИ?

До кога бе Братя и сестри, ще търпим таз продажна СГАН да ни управлява и унижава? Всеки ден да подменят и заменят истината – нямало РОБСТВО, а имало СЪЖИТЕЛСТВО! Българите по произход били ТЮРКИ!

Кървавото клане в Батак било МИТ! Лески бил престъпник, изнасилвач и убиец, и бил преследван според Цветан Цветанов от ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ!

Премахнаха половината автори от учебниците за да промият мозъците на децата ни, а ГЕРБ промива на родителите им !

До кога ще търпим да ни пеят „кой уши байрака“ на турски и да ни казват, че в България да се говори на Български е НЕНОРМАЛНО?

Да, НЕ Е НОРМАЛНО да търпим ! НЕ Е НОРМАЛНО Борисов да поиска още и още мигранти да се заселват в страната ни !

НЕ Е НОРМАЛНО ПАК ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ГЕРБ, ПРОДАВАЙКИ СЪДБИТЕ НА ДЕЦАТА СИ В РОБСТВО, ПРОДАВАЙКИ РОДОВАТА СИ ПАМЕТ, ЧЕСТТА И ДОСТОЙНСТВОТО НА ДЕДИТЕ СИ ! НЕ Е НОРМАЛНО И НА ШИПКА ДА ИСКАТ ДА СЛОЖАТ ПАМЕТНА ПЛОЧА НА ЗАГИНАЛИТЕ ОСМАНСКИ ВОЙНИЦИ ! НЕ Е НОРМАЛНО тези АМЕРИКАНЦИ, КОИТО БОМБАРДИРАХА СОФИЯ да имат паметник !

НЕ Е НОРМАЛНО ДА СЕ НАРИЧАМЕ БЪЛГАРИ, ако това е нормално за управляващото правителство! И те го доказват – Борисов написа БЪЛГАРИСТАН И СЕ ПОДПИСА ! НЕ Е НОРМАЛНО ТОЙ ДА БЪДЕ ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ !

Не е нормално да си седим у дома и да си пишем в интернет, не е нормално да носим Български имена и да се наричаме Българи, ако не поправим всичко това сега и веднага ! Вярно няма такава държава, но не забравяйте, че всички ние сме държавата и заедно сме по-силни от всичко и всички ! Време е да изхвърлим боклука от властта и да изградим една силна и свободна независима България ! /  Blife.eu 

Последни от България

Отиди Горе